Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Хотел" - страница 2
В магазина на хотела имаше само две прилични книги, аз ги бях написал и двете.
Дъглас Адамс
Първият ми спомен за Бай Дечко е от 1959-а година. Тогава майка ми се омъжи за него. Ходихме на море с неговото "Рено". Бавно се пътуваше, то едва ли вдигаше и 100 километра. Спряхме в Стара Загора Бай Дечко да се види с негови приятели и на другия ден продължихме. Отседнахме в хотел "Олимп" в Слънчев бряг, страхотно изкарахме. Покрай мен Бай Дечко се запали по спорта. През 1962 година си купихме телевизор "Опера", за да гледаме световното по хокей.
Ричард Груев
Но... да попитам все пак тези големци – от президент до президент на корпорация – след като говорят за човечност, което е напълно основателно [относно сирийските бежанци], няма ли те да поднесат един от хотелите си, а не да изпразват училища. Иначе е доста отблъскващо... Е, нали бяхме оазис на толерантността и добротата?
Андрей Пантев
Ами царя? Казах ли ви че е мошеник. Дойде и ви обра. Само моите имоти още не е взел, защото са в чужбина. На българите като им вземат всичко - да ходят да спят по хотелите на Миленчо Велчевия. Още преди няколко месеца казах, че НДСВ е групировка. Всички ги разкриха.
Христо Стоичков
Значителният преводач пресъздава чуждата творба чрез своята езикова стихия. Това се забелязва от изкушения в словото читател. Той отгръща заглавната страница, за да види името на преводача, и в погледа му може да се прочете благодарност. С интерес узнавам, че някои книги от още непознати немски автори са били купени заради това, че като преводач намират моето име – такъв е случаят с "Хотел за лунатици" от Кристоф Мекел.
Венцеслав Константинов
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща