Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Конкурент" - страница 2
Не съм играл шах мач от няколко десетилетия. В един момент загубих повечето си игри в шах. Тогава разбрах, че много от конкурентите ми запомнят най-добрите ходове и не исках да правя това.
Джон Харшани
Също толкова важно, колкото и измеренията на съперничеството, е дали съперниците се състезават в същите измерения. Когато всички или много конкуренти се стремят да отговорят на едни и същи нужди или да се състезават с едни и същи атрибути, резултатът е конкуренция с нулева сума.
Майкъл Портър
За съжаление познавам лекотата, с която едно лице може да бъде привлечено към наказателна отговорност. Въпреки увереността ми, че това не може да става системно, в отделни случаи може да стане и поръчково. Бизнес конкуренти могат да разчистят сметката чрез "услугата" на някой прокурор да започне наказателно преследване и скоро след това да го прекрати поради необоснованост. Привличането към наказателна отговорност може да бъде контролирано, включително и по реда на инстанционния прокурорски контрол, но дори и делото да бъде прекратено, това няма да промени факта, че с неговото начало е започнала и процедурата по гражданската конфискация, която може да отнеме години и да се съсипе всеки бизнес".
Борис Велчев
"Фернандел от Филипополис" - към Петър Стоянов от неговия конкурент за президентския пост Жорж Ганчев.
Петър Стоянов
Не разкривайте плановете си пред конкурентите само защото смятате, че са ненадминати.
Наполеон Хил
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща