Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Възглавница"
Никой не е осъзнал красотата на пътешествието, докато не се върне у дома и не положи глава на старата позната възглавница.
Лин Ютан
Умората е най-добрата възглавница.
Бенджамин Франклин
Невежеството е най-меката възглавница, на която човек може да облегне главата си.
Мишел дьо Монтен
В добрият брак хората винаги се учат един друг. Вие се учите един друг в науката на живота. Ежедневно в контакт, лежейки на една възглавница, вие си влияете един на друг неволно.
Рей Бредбъри
Западните феминистки идват при нас със своите идеи: жената е като мъжа, трябва да се издигне в небето, да отиде в морето. А отговора е недоумение. Нашите момичета не искат да се качат на трактор, те искат да седят върху възглавница с пух.
Светлана Алексиевич
Понякога, освен от възглавници действително не се нуждаят от нищо!
Дженифър Лопес
Конфликтът е много важно нещо. "Котката седна на възглавницата" - това не е начало на роман, а това "котката седна на кучешката възглавница" - да.
Джон льо Каре
Ценете всички свои щастливи мигове: те правят добра възглавница за старостта.
Кристофър Морли
Нали, когато непознати и приятели идват да се обадят, изправят възглавниците, ритат книгите под леглото и прибират писмото, което пишете? Колко от нас искат някой от нас да ни види такива, каквито сме в действителност? Не е ли огледалото достатъчно враждебно?
Джанет Уинтерсън
Най-малките деца имат голяма способност за съпричастност и алтруизъм. Има скорошно проучване, което показва, че дори 14-месечни деца ще се катерят по куп възглавници и ще преминат през една стая, за да ви дадат химикалка, ако я пуснете.
Алисън Гопник
Домашната работа не е опция. Леглото ми излъчва сериозни дрямки. не мога да си помогна. Пухкавите възглавници и топлото одеяло са по-мощни от мен. Нямам друг избор, освен да се сгуша под завивките.
Лори Халсе Андерсен
Невежеството и безразличието са двете меки възглавници за твърдите глави.
Дени Дидро
Всеки портфейл печели от облигации; те осигуряват възглавница, когато фондовият пазар удари труден етап. Но пълното избягване на акции може да означава, че вашата инвестиция няма да расте по-бързо от темпа на инфлация.
Сузи Орман
Капиталът е възглавницата, която предпазва финансовите институции от неочаквани промени в стойността на техните активи. Колкото по-голям е ливъриджът, толкова по-малки са загубите, необходими за унищожаване на собствения капитал на компанията, оставяйки я без достатъчно пари за изплащане на хората, които държат дълга й.
Алекс Беренсън
Борбата на всеки един, който е в крак с времето, започва от ставането сутрин. Възглавницата ми е чиста, затова спя спокойно. Парите не стигат, но в халтура не влизам и поне имам щастливо семейство.
Латинка Петрова
"Още един ден в рая" беше неизбежното му изречение, когато той положи глава на възглавницата си. Сега разбирам какво означаваше това: денят на събитията беше ценен подарък.
Абрахам Вергезе
Това място му даде нещо свято. Успокои ума си. Това беше неговата маса за Деня на благодарността. Неговата крепост с възглавница на дивана.
Матю Дж. Съливан
...душата като на възглавница лежи.
Михайло Стелмах
Толкова зле съм социализиран, че едва мога да разговарям с нормални човешки същества. Искам да съм у дома на дивана си с всички възглавници, натрупани на главата ми.
Сали Торн
Никога не можеш да отговарящ за постъпките на друг човек. Ти можеш да отговаряш само за себе си. И да разберете какви хлебарки живеят в главата на човек, който спи с теб е невъзможно, без значение колко близко са главите ви на възглавницата...
Анна Данилова
Всичко, което той ме научи, беше да плача на възглавницата.
Хорас Маккой
Те използват музика като диван; те искат да бъдат възглавници, отпуснати и утешени за стреса от ежедневието. Но сериозната музика никога не е трябвало да се използва като сънотворно. Съвременната музика, особено, е създадена, за да ви събуди, а не да приспи. Тя е предназначена да ви разбърка и развълнува, да ви раздвижи - може дори да ви изтощи.
Арън Копланд
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща