Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вежливост" - страница 2
Вежливостта е измама в красива опаковка.
Вероника Рот
Вежливост е когато ти разговаряш с хората така, че никой от тях да не иска да те убие.
Александър Прозоров
Обикновена вежливост повелява никога да не източваме кръвта на никого, на когото сме били официално представени.
Кели Армстронг
Ако не се научим да обичаме, то тогава цялото наше християнство е надуто и мнимо. Аз – казва – ходя в храма. И будистът ходи в храма! Аз – казва – се моля... И мюсюлманинът също се моли! Аз – казва – давам милостиня. И баптистът дава! Аз съм вежлив... И японците са вежливи; езичници, а хиляди пъти по-вежливи от нас. Вежливостта при тях е издигната до степен на култ. Така че в какво се заключава твоето християнство? Покажи! Сърцевината на християнството е само в едно, което го няма другаде: истинското християнство се състои в любовта.
Дмитрий Смирнов
Ако някой от някого (от човек, учреждение или правителство) е получил рушвет, топло място или друга благина, то той е благодарен на дарителя не само заради съглашението, от лоялност или вежливост, но дори и идеийно, по убеждение - за което въобще не му е заплатено.
Карол Ижиковски
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща