Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Симпатия"
Бракът трябва да е връзка на симпатия или на завоевание.
Джордж Елиът
Много хора са склонни да преувеличават отношението на другите към себе си - по някаква причина им се струва, че те предизвикват сложна гама от симпатия и антипатия.
Франсис Скот Фицджералд
Един архитект, за да бъде истински представител на своето време, трябва да притежава първо, последно и винаги симпатия, интуиция на един поет... това е единственият реален, жизненоважен принцип, който оцелява през всички места и през всички времена.
Луис Съливан
Милосърдие в буквалния смисъл на думата означава любов, любов, която е способна на внимание, която не просто разделя имуществото, но с истинска симпатия и милосърдие помага на хората да си помогнат самостоятелно.
Франклин Делано Рузвелт
Най-възхитителните приятелства са тези, в които има много съгласие, много дебати и още повече лична симпатия.
Джордж Елиът
Антипатията по-добре анализира, но само симпатията разбира.
Андре Зигфрид
Бяхме обединени не само от политическо уважение един към друг, но и от дълбока взаимна симпатия като хора.
Хелмут Кол
Трябва да имам характер, за който си струва да се грижа. Склонен съм да не започвам да пиша книги за хора, към които нямам много симпатии, защото просто ще бъда с тях твърде дълго.
Ричард Русо
Любовта и омразата са жестоки. Само симпатията е добра.
Колийн Маккълоу
Откриваме, че естествената философия се нуждае от връзки на симпатия, както и от точност на интелекта.
Теодор Розак
Не правя разлика между симпатия и честност, когато пиша. Двете вървят заедно - интересно ми е да се вселя в героите си, да видя света през техните очи.
Том Перота
Имам големи симпатии към Америка. Много е, много е трудно да бъдеш единствената останала суперсила в света.
Фредерик де Клерк
Симпатията се явява една от формите на любовта.
Ханс-Георг Гадамер
Симпатията, влечаща ги един към друг, е резултат от съвършено съгласуване на интересите и чувствата им.
Алан Кардек
Много от нас неволно живеят в симпатия с членове на семейството, които са претърпели трудни травми.
Марк Уолин
Симпатията може да бъде пристрастяваща и може да убие силните мъже толкова сигурно, колкото диета само на захар.
Мерседес Лаки
Общите страдания далеч не гарантират взаимна симпатия.
Мишел Фейбър
...симпатията още не е повод за доверие.
Олга Громико
Интровертите изпитват симпатия към хора, с които се срещат в приятелска атмосфера; екстровертите отдават предпочитание на тези, с които си съперничат.
Сюзан Кейн
Симпатията движи две тела с една душа.
Гаспар де Ховелянос
Истината е дъщеря на дискусията, а не дъщеря на симпатията.
Гастон Башлар
Не можем да живеете на света с такива силни симпатии и антипатии.
Джеръм Дейвид Селинджър
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща