Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Портрет"
Исках да си направя пластична операция, докато не забелязах, че лекарският кабинет е пълен с портрети от Пикасо.
Рита Ръднър
Има нещо фатално в добрите решения - те винаги идват твърде късно. - "Портретът на Дориан Грей"
Оскар Уайлд
Въпреки че обичам майка си, не исках да правя идеализиран портрет на нея. Очарован съм повече от нейните дефекти - те са по-смешни от другите й качества.
Педро Алмодовар
В известен смисъл по-голяма любов в Исус е да освещава, отколкото да оправдава, защото Той ни прави най-подобни на Себе Си, в Своя собствен основен портрет и образ, като ни освещава.
Самюел Ръдърфорд
Струваше ми се твърде много от индийското писане на английски, състоящо се от хора от средната класа, които пишат за други хора от средната класа - и малка част от живота, която се предава като автентичен портрет на страната.
Аравинд Адига
Не се съмнявам в победата, моля хората със слаби сърца да не се суетят и да не бързат там със смяната на портретите, разбирате ли.
Борис Елцин
Да седите, за да ви нарисуват портрета, е все едно да присъствате на своето свобствено сътворение.
Александър Смит
Ако промените или затъмните библейския портрет на Бог, за да привлечете обръщащите се, не получавате обръщащи се към Бог, а обръщате се към илюзия. Това не е евангелизация, а измама.
Джон Пайпър
Много билбордове и реклами в списания прибягват до показване на изолирани части на тялото, а не на портрети на модели от цялото тяло, използващи или носещи продукти. Този стил на фотография, известен в индустрията като абстрактно представяне, позволява на зрителя да се види в рекламата, а не в модела.
Дъглас Рушкоф
Най-сигурният начин да поправиш жената е да й покажеш идеала и да й кажеш, че това е нейният портрет. От ревност тя ще поиска да стане негов оригинал и непременно ще й се удаде да се превърне в негово доста сносно копие.
Василий Ключевски
Нищо в портрета не е въпрос на безразличие. Жест, гримаса, дрехи, дори декор - всички трябва да се комбинират, за да реализират характер.
Шарл Бодлер
Когато описват идеалния мъж, повечето жени дават портрет на идеалната жена.
Джоан Борисенко
В какъвто и Китай да съм роден, вероятно все пак щях да стана художник - обичах да скицирам портрети като дете и започнах уроци по изкуства на 7. Но ако Китай не беше под управлението на маоизма, може би никога нямаше стане писател.
Ма Дзиен
Портретът на друго лице не винаги е нашето собствено отражение. Ние виждаме в него това, което искаме да видим.
Ана Зегерс
Правя фигуративни портрети като начин да изследвам теориите на квантовата физика.
Оливър Джефърс
Въпреки това имаме добър портрет на жертвата и това, както казваха моите учители, е първата стъпка към разрешаването на убийството.
Роберт ван Хюлик
Мехмет е първият султан и един от първите мюсюлмани навсякъде, който се противопоставя на религиозната традиция, като позволява да бъде направен неговият портрет.
Стивън Кинзър
Не се опитвайте да рисувате моя портрет с боите на собствените си грехове.
Сюзън Елизабет Филипс
Той е казал, че неговият живот трябва да се вмести в цяла галерия картини, но сега целият му живот се състои само от една картина: неговият портрет.
Арчибалд Кронин
Разхождайки се по улицата с портрет на Далай Лама, веднага ще бъде арестуван в повечето части на Китай. Малки медальони рутинно се конфискуват и унищожават.
Барбара Демик
Осигурен ми е някакъв емоционален баласт, като ми даде интимен портрет на един герой, по-специално за разлика от колективния. Имам късмета, че имах много симпатични читатели, но обикновено - ако една книга ви кара да се смеете твърде много, тя преминава от "литература" към "забавление".
Джошуа Ферис
Три неща са най-трудни за предаване в портрет: ръце, очи и най-вече душата.
Жауме Кабре
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща