Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Странност" - страница 2
Повечето акули не могат да понасят сладководни води, но биковите акули имат странност от своята физиология, която им позволява.
Джереми Уейд
Няма доказателства, че сме поставени на тази планета да бъдем особено щастливи или особено нормални. И всъщност нашето нещастие и нашата странност, нашите тревоги и принуди, онези най-малко модерни аспекти на нашата личност, често ни карат да правим доста интересни неща.
Джон Ронсън
Прекрасна странност от човешки характер е, че човек е по-склонен да прекъсне двама души в разговор, отколкото един човек сам с книга.
Еймър Тауълс
Вече става дума не за убиване, изяждане или съблазняване на Другия, за изправяне пред него, състезаване с него, за любов или омраза към Другия. Става въпрос преди всичко за производство на Другия. Другият е вече обект не на страст, а на производство. Може би защото Другият, в радикалната си другост или нередуцируемата си странност, е станал опасен или непоносим.
Жан Бодрияр
Мога да завъртя главата си от добре изглеждащ мъж, колкото и от следващото момиче. Но секси не ме впечатлява. Умното ме впечатлява, силата на характера ме впечатлява. Но най-вече ме впечатлява добротата. Добротата, според мен, идва от усвояването на тежки уроци, от падането и вдигането на себе си. Идва от преживели провал и загуба. Предполага разбиране на човешкото състояние, прощава многобройните му недостатъци и странности. Когато видя това в някого, това ме изпълва с възхищение.
Лиса Ангър
В затруднителното положение, в което те поставят странностите на другите, се умъдрявай: прави, както можеш, а другите нека постъпват, както искат.
Амвросий Оптински
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща