Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Странност"
Всички сме малко странни. А животът е малко странен. И когато намерим някой, чиято странност е съвместима с нашата, ние се присъединяваме към него и изпадаме във взаимно удовлетворяваща странност - и я наричаме любов - истинска любов.
Робърт Фулам
Аз съм човек със странности. Мисля че всеки от нас е малко луд по свой собствен начин.
Джони Деп
Винаги съм се интересувал от хора със странности, измъчвани от душевна мъка. Мога да се справя с личните си копнежи, като пуша огромно количество цигари и слушам много силна музика.
Джони Деп
Откриваш колко объркващ е светът, когато се опиташ да го нарисуваш. Гледаш кола и се опитваш да видиш нейната автомобилност и си като имигрант в собствения си свят. Не е нужно да пътувате, за да се сблъскате със странности. Събуждаш се за това.
Шон Тан
Може би твоята странност е моята нормалност. Какво ще кажеш?
Ники Минаж
Не бягайте от самите себе си, от своите собствени странности. И това даже не са ваши странности - това са ваши особености. Приемете го.
Даниел Радклиф
Какво се случва, когато децата достигнат пубертета по-рано, а зрялата възраст - по-късно? Отговорът е: голяма част от тийнейджърските странности.
Алисън Гопник
Не си мислете, че зад аутизма се крие различно, по-добро дете. Това е вашето дете. Обичайте детето пред себе си. Насърчавайте неговите силни страни, празнувайте странностите му и подобрявайте слабостите му, както бихте правили с всяко дете. Може да се наложи да работите по-усилено върху някои от това, но това е целта.
Клер Лазебник
Тя осъзна, че така започват приятелствата: един човек разкрива момент на странност, а другият решава просто да слуша и да не го използва.
Мег Уолицър
Стигмата на странността е цената, която късогледият свят винаги изисква от гения.
Еми Лоуел
Нямате нужда от прекомерен ентусиазъм, наслада и интелектуални странности; а е необходимо наистина да можете - така че да се изправите пред фактите, без да гледате настрани.
Микеланджело Антониони
Магията на детството е странността на детството - уникалността, която ни кара да виждаме неща, които другите хора не виждат.
Морис Сендак
Компаниите се развиват само ако държавата не се намесва по френски начин. Ако напротив, определена степен на икономическа свобода беше правило, капитализмът се настани твърдо и се приспособи към всички административни странности и трудности.
Фернан Бродел
Ние сме случайност на природата, странност на еволюцията, славен случай.
Майкъл Шърмър
Вашингтонските политици основно гледат на народа като на капризен и опасен враг, тъпа тълпа, чието единствено интересно качество се оказва силата им да отнемат работните места на политиците... Когато правителството вижда народа си като враг, рано или късно това усещане става взаимно. И тогава започва истинската странност.
Мат Таиби
Убива ме как в наши дни всеки има клинично оправдание за странността си.
Мигел Сихуко
Светът на неизлечимо болните не е светът нито на живите, нито на мъртвите. Гледах други, откакто гледах баща си, и винаги с чувство за тяхната странност. Те седят и говорят, и им се говори, и слушат, и дори се усмихват, но духом вече са се отдалечили от нас и няма как да влезем в тяхната сенчеста ничия земя.
П. Д. Джеймс
Аз съм адвокат по сделки, което включва много преговори. Ако не друго, това ми даде добро око за човешката мотивация и чести казуси в странни психологически странности. Мисля, че това ми послужи доста добре като писател.
Пол С. Кемп
Той разбра, че ходенето, за да изкупи грешките, които е направил, е неговото пътуване да приеме странността на другите. Като минувач той беше на място, където всичко, не само земята, беше открито. Хората се чувстваха свободни да говорят, а той беше свободен да слуша. Да носи малко от тях, докато вървеше.
Рейчъл Джойс
Винаги е приятно да се досетите, че онези фантастични странности на съзнанието, които сте се опитали да скриете, считайки ги за истински признаци на предстояща шизофрения, всъщност са присъщи на другите.
Андрю Готлиб
В математиката два минуса при умножение дават плюс. А в живота съчетанието на две странности ражда нормалност.
Ричард Пол Еванс
Моето предпочитание е за проза с повече мълчание в него, език, който съдържа повече джобове на странност.
Антъни Доер
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща