Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Сблъсък"
Вярата, която не може да преживее сблъсъка с истината, не струва много съжаления.
Артър Кларк
Това не е сблъсък между цивилизациите. Това е сблъсък за цивилизацията.
Тони Блеър
Съществува трагичен сблъсък между истината и света. Чистата безспорна истина изгаря света.
Николай Бердяев
Моята дефиниция за трагедия е сблъсък между дясно и дясно.
Амос Оз
Истината пламва не само от сблъсъка на мнения, както казват французите, но и от вътрешните противоречия на лъжите.
Лев Троцки
Откриването се случва в припокриването на различни общности... в сблъсъците на различията.
Скот Белски
Демокрацията очевидно е нещо, от което не искаме да се отказваме, но създава хаос. Това означава, че човекът в съседство може да прави каквото си иска и това създава сблъсък на мисленето. В градовете това означава, че хората строят каквото си искат.
Франк Гери
Ски състезанията, особено спускането, са опасна дейност и има много инциденти. Би било наистина много лошо да загубим всичко поради сблъсък.
Херман Майер
Лондон е безкраен сблъсък между ъглите и празнотата.
Чайна Миевил
Когато митът се сблъска с друг мит, сблъсъкът е доста реален. (40)
Станислав Йежи Лец
Целият ми живот е един сблъсък между мен и мен. Между мен, такъв какъвто съм и мен, какъвто Бог ме иска.
Николай Велимирович
Германският идеализъм спасява философията от атаката на британския емпиризъм и борбата между двете се превръща не просто в сблъсък на различни философски школи, а в борба за философията като такава.
Херберт Маркузе
Сблъсъкът на цивилизациите, завоевателните войни, продължителният процес на колонизация са затъмнени и премахнати в един-единствен символичен момент.
Матю Рестал
Най-лошото в борбата между служители и работодатели е, че те са принудени да изискват максимума, а служителите, чрез естествена защита, искат минимума. Никога няма да има споразумение, защото това е сблъсък на тоталитаризма с демокрацията.
Монтейру Лобату
По-радикалните учени настояват, че съществува присъщ сблъсък между науката и нашите дългогодишни концепции за съзнанието и морала: ако приемете, че мозъците ни са безброй по-малки компоненти, трябва да отхвърлите такива понятия като характер, похвала, обвинения и свободна воля.
Пол Блум
Американците вярваха в откритост. Демокрацията процъфтява на сблъсък на идеи, толерантност на гледните точки и стабилен дебат.
Стив Бери
Нито един здравомислещ човек не бива да стъпва неподготвен в словесен сблъсък с жена.
Уилки Колинс
Всъщност не вярвам, че има някакви сблъсъци между това, в което вярвам като християнин, и онова, което знам и научих като учен. Мисля, че има широко схващане, че случаят е такъв и това е, което отблъсква много учени от сериозното разглеждане на вярата.
Франсис Колинс
...вие сте очукани и наранени в сблъсъците между спомени и реалност.
Дейвид Игълман
Всички се насочвахме един към друг по курс на сблъсък, без значение какво. Може би някои хора просто са предназначени да бъдат в една и съща история.
Джанди Нелсън
Беше здрач и светлината имаше ултравиолетово качество, последен изблик на пигментация, докато нощта и денят се втурнаха един в друг в сблъсък на цветни призми, преди тъмнината накрая неизбежно да победи.
Карън Соун
Сблъсъкът между науката и религията не е показал, че религията е фалшива, а науката е вярна. Той показа, че всички системи за дефиниция са свързани с различни цели и че никоя от тях всъщност не "схваща" реалността.
Алън Уотс
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща