Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бръчка"
Старостта има повече бръчки на ума отколкото на лицето.
Мишел дьо Монтен
Сърцето няма бръчки, а само белези.
Колет
Бръчките ще отидат само там, където са били усмивките.
Джими Бъфет
Носете усмивки и ще имате приятели; носете мрачност и ще имате бръчки.
Джордж Елиът
По-спокоен съм за живота сега, когато съм по-възрастна. Харесва ми, въпреки бръчките. Това е, което чувствам вътре е ценното.
Мелани Грифит
Сърцето няма бръчки.
Мадам дьо Севинье
Веселието не пълни сърцето, а само изглажда бръчките на челото.
Сенека
Тези бръчки са нищо. Тези сиви коси са нищо, Този стомах, който увисва от стара храна, тези натъртени и подути глезени, моят потъмняващ мозък, те са нищо. Аз съм същото момче, което майка ми е целувала.
Марк Странд
Ако нямате бръчки, значи, вие твърде малко сте се смели.
Филис Дилър
Бръчките са наследствени. Родителите ги получават от децата си.
Дорис Дей
Обичам своите недостатъци. В това число и тези, които са свързани с моята външност. Не ме дразнят бръчки около очите, тънки устни, както и факта, че зъбите ми не блестят като бели униформи на войници на парад.
Кирстен Дънст
Знаете ли, ако някой може да ме заблуди с нови гърди или устни, нямам нищо против. Но трябва да призная, че имам предразсъдък по този въпрос. Защото не ми пука за бръчките - както моите, така и жените. Те ми се струват интересни.
Джак Никълсън
Един ден ще напиша книга за ъглите на устата ти, за малката бръчка, която се издига между веждите ти.
Марек Шинделка
Бръчките се появяват, когато сте отговорни за някого.
Рейнбоу Роуел
Какво ненадеждно нещо е времето - когато искам да лети, часовете залепват за мен като лепило. И какво променливо нещо също. Времето е канап, който свързва живота ни в пакети от години и месеци. Или ластик, опънат според нашите желания. Времето може да бъде красивата панделка в косите на малко момиче. Или бръчките на лицето ви, които крадат младежкия ви цвят и косата ви. .... Но в крайна сметка времето е примка около врата, задушаваща бавно.
Рохинтън Мистри
До този момент той не знаеше какво е да си стар; Мислех, че са само бръчки и повехнал вид. Но не, това е много чувство. Сякаш целият си изтощен.
Сара Пенипакър
Започвам да достигам възрастта, в която поздравявам старите жени, които срещам в моя квартал, очаквайки момента в живота, когато ще бъда една от тях. Когато бях на двайсет, не ги забелязвах; щяха да са мъртви, преди лицето ми да има бръчки.
Ани Ерно
Човек го правят стар не бръчките, а отсъствието на мечти и надежди.
Хорхе Рици
Същността на всяка мистерия е, че тя не може да бъде разгадана, без да навлезем в лабиринта на пространство-времето - само тогава нашите безкористни усилия ще бъдат белязани от една от бръчките, тънка линия от пръстени на растеж, отпечатък на вкаменен наутилус в мрамор... Всички сме като прозрачни мехурчета, носещи се в потоци вода...
Шимада Соджи
Никаква бръчка не би откраднала блясъка ми. Бих се погледнала в огледалото, а не в линиите на лицето ми.
Бренди Енглър
Но как да се изгладят бръчките около очите, които станаха по-дълбоки с всеки следващ месец? И не можеше да направи нищо с това, че пепелявата й коса изведнъж започна да става сива.
Владислав Шпилман
Може би имах повече бръчки, отколкото бих имал, ако не бях прекарал толкова много от живота си на открито, но не ми пукаше. Застаряването беше привилегия и не всеки можеше да му се наслади. Бях благодарен за всяка минута, която ми беше дадена.
Дайан Чембърлейн
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща