Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Прекъсване" - страница 2
Емоционално здравият човек трябва да може да поема рискове, да се запита какво наистина би искал да прави в живота и след това да се опита да направи това, въпреки че трябва да рискува поражение или провал. Той трябва да бъде авантюрист (макар и не непременно безразсъден); бъдете готови да опитате почти всичко веднъж, само за да видите как ще му хареса; и очаква с нетърпение някои прекъсвания в обичайните си житейски рутини.
Албърт Елис
Едва след като мама изчезна, разбрахте, че нейните истории са струпани вътре във вас, на безкрайни купчини. Ежедневието на мама вървеше в повтарящ се цикъл, без прекъсване. Нейните ежедневни думи, за които не мислехте дълбоко и понякога отхвърляхте като безполезни, когато тя беше с вас, се събудиха в сърцето ви, създавайки приливни вълни.
Кюн-сук Шин
Играта също е начин да бъдете близо и, което е още по-важно, начин за повторно свързване след прекъсване на близостта. Шимпанзетата обичат да си гъделичкат дланите, особено след като са се скарали. По този начин втората цел на играта обслужва нашата невероятна - почти бездънна - нужда от привързаност и обич и близост.
Лорънс Коен
Вярвам че един може да отдаде на "смъртта” значимостта на прекъсването на растежа; продължителното повторение.
Ерих Фром
През периодите на най-ожесточените сражения... лично на мене ми се удаваше да спя не повече от два часа на денонощие, и то с прекъсвания. За да поддържам физическите си сили и работоспособност, ми се налагаше да прибягвам до кратки, но чести физически упражнения на студа и силно кафе, а понякога и до двайсет минутно бягане със ски. Когато кризата в сраженията за Москва отмина, аз така дълбоко заспах, че дълго време не можеха да ме събудят. Тогава два пъти ми е звънял Сталин. Отвръщали му: "Жуков спи и не можем да го разбудим". Върховният казал: "Не го будете, докато сам не се наспи". През това време, докато съм спал, Западният фронт на нашите войски се придвижил напред на не по-малко от 10-15 километра. Събуждането се оказа приятно...
Георгий Жуков
Пехотните войски могат да атакуват без прекъсване в продължение на 60 часа. Почти винаги се спестяват много време и усилия, ако това се прави в тези граници. След 60 часа е по-скоро загуба на време, тъй като хората се изморяват много от липсата на сън.
Джордж Патън
Америка... се е изгубила в телевизията. Защото в рекламата лъжливостта и манипулацията са издигнати до нивото на вътрешните ценности на рекламодателите. Прекъсването [за реклами] се счита като съпътстваща необходимост за пазара. Преди се е считало, че седем-осемгодишните могат да четат непрекъснато в продължение на час или два.Но те вече не го правят. Навикът е изгубен. На всеки седем до десет минути детето бива прекъснато от реклами по телевизията. Децата са свикнали с мисълта, че в тяхна изгода е да бъдат прекъсвани. В резултат те повече не са в състояние да учат. От системното прекъсване техните способности за концентрация са силно намалели.
Норман Мейлър
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща