Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Гости"
Дори вечерните ми гости да не виждат часовника, те трябва да прочетат времето в лицето ми.
Ралф Уолдо Емерсън
Защото домакинът, преди всичко, трябва да бъде мил към своите гости.
Доктор Сюс
Домашните гости са като нетрайните продукти: оставете ги за по-дълго време и те започват да се вкисват.
Ерма Бомбек
Щастие: да гледаш телевизор на гости при твоето момиче по време на прекъсване на захранването.
Боб Хоуп
В живота ми влизат тези, които искат! Който иска - си отива! Но има общи правила за всички гости: Влизайки - изтривайте краката си, Излизайки - затваряйте вратата след себе си!
Харуки Мураками
Най-странният запис в моята колекция еплочата "Най-доброто от Марсел Марско", пусната през седемдесетте от една една кантора от Лос Анджелис. Там има четиресет минути тишина, а след това аплодисменти. Той се е продавал превъзходно, и, естествео, аз си го купих. Обичам да го пускам, когато ми идват гости, и безумно ме дразни когато някой започне да говори, докато го слушаме.
Том Уейтс
Ако правех токшоу, щях да правя вида на шоуто, което се излъчва само веднъж месечно, с невероятни гости.
Упи Голдбърг
Децата не са случайни гости в нашия дом. Те са ни дадени назаем временно с цел да ги обичаме и да внушим фундамент от ценности, върху които ще се гради бъдещият им живот.
Джеймз Добсън
Ние виждаме нашите клиенти като поканени гости на парти, а ние сме домакините. Наша работа е всеки ден да направим всеки важен аспект от клиентското преживяване малко по-добър.
Джеф Безос
Ако си се запътил на гости у приятел, то отношението на децата му, още преди да си влязъл в дома, ще ти каже дали си почитан от своя приятел. Ако децата те посрещнат радостно, можеш да си сигурен, че приятелят ти те обича и ти си му скъп. Но ако децата му не излязат да те посрещнат, то значи и приятелят ти не желае да те вижда. Тогава обърни се и без да се замисляш си се върни у дома.
Менандър
Може би, не рискувам да сгреша, ако кажа, че човечеството се дели на две категории: собственици и гости.
Макс Биърбом
Мъжете ме поставят на пиедестал, след което никога не идват на гости.
Шарън Стоун
Дяволите влизат неканени, когато къщата стои празна. За други видове гости, първо трябва да отворите вратата.
Даг Хамаршелд
Отглеждана в голям мащаб, захарта разпространява болестта си в голям мащаб и днес безработицата и бедността са постоянни гости на тези острови.
Едуардо Галеано
Духовните родственици затова са и добри, защото не е задължително да ги каниш на гости.
Валентин Домил
Недей вярва, когато някой ти каже, че ти е сърдит, защото не си му отишъл на гости.
Димитър Подвързачов
Въпреки обичая на повечето бащи по онова време - додето обядват, да държат прави децата си, уж да ги научат на почит към старите - Марко винаги туряше своите на софрата. Също и кога имаше гости, той викаше синовете си да присъствуват. "Нека да добиват господарски нрави - обясняваше той, - а не да се дивят и гушат пред хората като Анко Разпопчето." Анко Разпопчето се спряпаше от срам, колчем срещнеше човек в панталони от черно сукно.
Иван Вазов
В шкафовете бяха всички онези книги, които поздравявате като роднини, когато идвате на гости...
Мария Степанова
Уверете се, че вашите герои си заслужават да прекарате десет часа с тях. Толкова време отнема да прочетеш една книга. Да четеш книга е като да останеш в капан в стая за десет часа с тези герои. Мислете за главните си герои като за гости на вечеря. Бихте ли искали вашите приятели да прекарат десет часа с героите, които сте създали? Вашите герои могат да бъдат привлекателни или могат да бъдат зли, но е по-добре да са завладяващи. Ако не, вашият читател ще скучае и ще си тръгне.
По Бронсън
Боговете са гости бегълци на литературата.
Роберто Каласо
Както всички гости, след две седмици скръбта е най-добре отвъд вратата.
Сандра Сиснерос
Общата черта на спането и умирането е, че и двете предоставят на своите гости отделни стаи. Там не можеш да вземеш никого със себе си.
Юли Це
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща