Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Окови"
Оковите са твърде леки, за да се усетят, докато не са прекалено тежки, за да бъдат разбити.
Уорън Бъфет
Да забравяш службата си заради жена е непростимо. Да бъде пленник на любовница е по-лошо отколкото да си пленник на война; от неприятеля можеш да се освободиш, а при жената оковите са дълговечни.
Петър I
Обичайте се, но не превръщайте в окови любовта. Тя нека е морето между бреговете на сушите ви.
Джубран Халил Джубран
Брачната халка е първата брънка от съпружеските окови.
Козма Прутков
Да бъдеш свободен означава не просто да махнеш от себе си оковите, но и да живееш, уважавайки и умножавайки свободата на другите.
Нелсън Мандела
Оковите на военния деспотизъм веднъж поставени на нацията, ще минат години преди да се отърсят от тях.
Уилям Хенри Харисън
Родителите ми бяха пробили оковите на догмата.
Франц Боас
...Ако единствения мотив за нашите действия се явява желанието да покажем своята свобода, то значи, ние никак не можем да се освободим от оковите на необходимостта...
Дейвид Хюм
Отказвам да приема, че оковите на робството винаги могат да бъдат по-силни от търсенето на свобода.
Кайлаш Сатяртхи
От най-щастливите моменти в човешкия живот според мен е заминаването на далечно пътешествие в непознати земи. Отърсвайки се с едно мощно усилие от оковите на навика, оловната тежест на рутината, наметалото на много грижи и робството на цивилизацията, човекът се чувства отново щастлив.
Ричард Франсис Бъртън
Оковите на изтерзаното човечество са направени от канцеларска хартия.
Франц Кафка
Не, и не може да бъдат, никакви данни, потвърждаващи съществуването на този друг живот, понеже той е невъзможен, и вярата в него само слага окови на човешките стремежи и възпира човешкият прогрес.
Август Бебел
Надежда на арестанта - винаги окови. Надеждата винаги е несвободна. Човек, който се надява на нещо, променя поведението му, по-често той проклина душата си, отколкото човек, който няма надежда.
Варлам Шаламов
На онези хора, от колибите и селата на половината земно кълбо, които се опитват да разкъсат оковите на мизерията, ние обещаваме да положим всички усилия и да им помогнем да си помогнат сами, колкото и време да отнеме това.
Джон Кенеди
Не обичам миговете на свободата - каза един опитен роб. - Оковите, които ни свързват се късат, и човек остава сам-самичък.
Станислав Йежи Лец
Добрият християнин трябва да се пази от математиците и от всички, които правят празни пророчества. Вече съществува опасността, че математиците са сключили договор с дявола, за да помрачат духа и да затворят човека в оковите на Ада.
Августин
Този, който причинява болка на другите, желае да получи удоволствие за себе си, той, оплетен в оковите на омразата, никога няма да се освободи от омразата.
Макс Мюлер
Чудесата на Исус ни дават пример за значението на изкуплението: освобождаване на творението от оковите на греха и злото и възстановяване на съзидателния живот, както е предвидено от Бог.
Ранди Алкорн
Основната цел е духовното самоусъвършенстване, което ви позволява да се освободите от оковите на невежеството и тежестта на проблемите, за да откриете ярък древен пламък.
Силвър Рейвън Улф
Защото аз съм този, който се стреми към свобода. Не трябва да бъда хванат от богатство и почести. Как бих могъл да се сърдя на онези, които работят, за да ме освободят от оковите ми?
Шантидева
Ако не отстоявам свободата, тогава трябва да седя в окови.
Дженифър Нилсен
Въображението се развихри от ограничения. Излизате от кутията, като стъпвате в окови.
Джона Лерър
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща