Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Британец"
Ето за какво е тази война, приятелю. Въпросът е кой от нас е по-луд. И явно вие, британците, имате предимство. Вие бяхте луди преди това.
Майкъл Морпурго
Англия вече не се контролира от британци, ние сме под невидимата еврейска диктатура, диктатура, която може да се усети във всяка сфера на живота.
Неста Х. Уебстър
Нищо не може да бъде по-неподходящо за американската литература от нейния английски източник, тъй като американците не са британци по чувствителност.
Уолъс Стивънс
Въпреки всичките бърборения, които Великобритания е надхвърлила класа, неотдавнашни проучвания установиха, че това определя житейските шансове на британците днес повече, отколкото по всяко време след Втората световна война ... Дете, родено в богато семейство във Великобритания, почти сигурно живеят и умират богати, докато дете, родено в бедно семейство, почти сигурно ще живее и ще умре бедно.
Йохан Хари
Британците са превърнали чувството си за хумор в национална добродетел. Странно е, защото през по-голямата част от историята хуморът е смятан за евтин, а смехът е нещо за по-нисши класове. Но британските аристократи изобщо не се интересуваха какво мислят хората за тях, така че направиха хумора приемлив.
Тиодор Зелдин
Британците имат по-добро чувство за хумор в повечето отношения. По-тъмно е, по-режещо.
Стефан Пастис
Това е стара шега: Всички зли хора във филмите са британци.
Том Елис
Със или без кралските особи, ние не сме американци. Нито сме британци. Или френцузи. Или празни. Ние сме нещо друго. И колкото по-скоро дефинираме това, толкова по-добре.
Уил Фъргюсън
Имам множество самоличности. Аз съм британец. Аз съм пакистанец. Аз съм мюсюлманин. Аз съм писател. Аз съм баща. И всяка идентичност има богати нюанси. Затова трябва да внимавам да разглеждам вашата идентичност и тази на другите по същия начин.
Зиауддин Сардар
Белгия е държава, измислена от британците, за да дразни французите.
Шарл дьо Гол
Денят на независимостта е интересно време за размисъл върху странната ни преданост към институциите, които британците ни напуснаха, включително тези, които бяха изрично създадени да се използват срещу нас.
Абхиджит Банерджи
Старите лоялности на Индия, древните - те бяха унищожени отдавна; британците бяха изградили империята си, като ги заличиха.
Амитав Гхош
Британците са избрали свободата с Брекзит и могат да се поздравяват всеки ден.
Марин Льо Пен
Брекзит наистина наруши табу. Британците ни показаха, че можете да напуснете Европейския съюз и да излезете по-добре.
Марин Льо Пен
Пакистан, древна столица на Пенджаб, дом на почти толкова хора, колкото Ню Йорк, наслоен като седиментна равнина с натрупаната история на нашественици от арийците през монголите до британците.
Мохсин Хамид
Всички хора - независимо дали се наричат американци или руснаци, китайци, британци, малайци, индийци или африканци – имат задължения един към друг, които надхвърлят задълженията им към техните суверенни общества.
Норман Казънс
Овцевъдството е силно субсидирано във Великобритания. Без субсидиите зелената паша в долината на река Ексе щеше да изчезне. Красивият селскостопански пейзаж, с който британците са толкова горди, внимателно обгрижвани от времето на Будика, ще бъде заменен от естествен прираст. Най-вероятният ръст е развитието на недвижимите имоти.
Патрик О'Рурк
Татко седеше на бюрото си и правеше това, което правят всички британци, когато се плашат: пие чай.
Рейчъл Хокинс
Целта на тези, които кацнаха на нос Хелес през първия ден, беше да осигурят малко село на около четири мили навътре в сушата и след това да настъпят към турските крепости точно отгоре. През следващите седем месеца британците никога няма да стигнат до това село, но ще понесат почти четвърт милион жертви, опитвайки се.
Скот Андерсън
За разлика от мароканските мъже, британците не се нуждаят от много жени, за да задоволят желанията си. Една е достатъчно за тях. Ако е подходящата жена.
Тереза Медейрос
Еврейската съпротива във Варшава се свеждаше не само до достойнството на евреите, но и до достойнството на човечеството като такова, включително това на поляците, британците, американците, съветите: на всеки, който можеше да направи повече и вместо това да направи по-малко.
Тимъти Снайдър
За британците след 1857 г. индийският мюсюлманин се превърна в почти нечовешко същество, което трябваше да бъде класифицирано в безсрамно расистката имперска литература заедно с други презирани и подчинени екземпляри, като ирландските католици или "скитащия евреин".
Уилям Далримпъл
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща