Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Несгода"
В мъжественото сърце се разбиват всички несгоди.
Мигел де Сервантес
Приятелят в моите несгоди винаги ще ценя най-много. Мога по-добре да се доверя на онези, които помогнаха за облекчаване на мрака на моите тъмни часове, отколкото на онези, които са толкова готови да се насладят с мен на слънцето на просперитета ми.
Юлисис Грант
Трудностите и несгодите разрушават едни хора, но създават другите.
Нелсън Мандела
Просперитетът не е без страхове и неприятности, а несгодите не са лишени от радости и надежди.
Френсис Бейкън
Огънят е тестът на златото; несгоди, на силни мъже.
Марта Греъм
Една духовно оптимистична гледна точка поддържа, че Вселената е изтъкана от тъкан на любовта. Всичко, което се случва, в крайна сметка е за добро, ако сме готови да се изправим с него челно и да използваме нашите несгоди за растеж на душата.
Джоан Борисенко
Всяка история на живота е история на страданието, тъй като всяко жизнено поприще е в голямата си част непрекъснат низ от големи и малки несгоди.
Артур Шопенхауер
При несгодите на настоящето трябва да се утешаваме с мисълта, че е имало и по-тежки времена, но и те са отминали.
Николай Карамзин
Приятен е споменът за отминали несгоди.
Цицерон
Силата не е нищо повече от траен живот - да можем да оцелеем в сърдечните болки и агониите, през които преминаваме с високо вдигната глава. Понякога просто ходенето през несгодите, за да стигнете до другата страна, е знак за сила.
Силвия Браун
Никоя звезда не блести така ярко, както тези, които блестят в полярното небе. Никоя вода няма толкова сладък вкус, колкото тази, която извира сред пустинния пясък. И никоя вяра не е толкова ценна, колкото тази, която живее и триумфира през несгодите. Изпитаната вяра носи опит. Никога не бихте повярвали на собствената си слабост, ако не трябваше да преминавате през изпитания. И никога нямаше да познаете Божията сила, ако Неговата сила не беше необходима, за да ви изведе.
Чарлс Х. Спърджън
Доверието не е пасивно състояние на ума. Това е енергичен акт на душата, чрез който ние избираме да хванем Божиите обещания и да се придържаме към тях въпреки несгодите, които понякога се стремят да ни завладеят.
Джери Бриджис
Човек е в състояние мъжествено и безстрастно да понесе сериозни лишения и несгоди, а нещо малко радостно, съвсем незначително, нерядко го трогва толкова, че иска да плаче.
Барбара Картланд
Несгодите изграждат личността или я пречупват.
Маргарет Мичъл
Във всеки вид несгоди най-горчивата част от страданието на човека е да си спомни, че някога е бил щастлив.
Боеций
Просто бъдете свободни и поне ще преминете през несгоди с по-силен ум и следователно ще бъдете по-малко засегнати и болката ще ви засегне по-малко.
Матийо Рикар
Въпреки че естественият ми инстинкт е да желая живот без болка, проблеми и несгоди, аз се уча да приветствам всичко, което ме кара да осъзнавам нуждата ми от Него. Ако молитвата се ражда от отчаяние, тогава всичко, което ме кара да се отчайвам от Бога, е благословия.
Нанси Лий Демос
Ако в думите на истината има спасителна благодат, която помага на истинските хора да преодоляват най-тежките несгоди...
Сюзан Кулидж
Надеждата сама по себе си е като звезда - не се вижда на слънчевите лъчи на просперитета и се открива само в нощта на несгоди.
Чарлс Х. Спърджън
Вярата се проверява в несгоди и лишения и ние не трябва да я губим...
Брам Стокър
Ако наблюдавате как природата се справя с несгодите, като непрекъснато се обновява, няма как да не се научите.
Бърни С. Сийгъл
Очакването е една от несгодите в живота.
Даниъл Хандлър
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща