Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Джаз"
Сега аз действително започвам да оценявам традиционният джаз - този, който се свири в Ню Орлиънс - и много повече, отколкото в миналото.
Джон Гудмън
Джазът е единствената музика, в която една и съща нота може да се изпълнява вечер след нощ, но всеки път по различен начин.
Орнет Колман
Къде отива джазът? Не знам. Може би ще отиде по дяволите. Не можете да накарате нищо да отиде никъде. Просто се случва.
Телониъс Монк
Всички във всички страни се опитват да свирят джаз.
Телониъс Монк
Джазът смятам за американска фолклорна музика; не единственият, но много мощен, който вероятно е в кръвта и усещането на американския народ повече от всеки друг стил на фолклорна музика.
Джордж Гершуин
Когато джазът се свири в друга нация, той се нарича американски. Когато се свири в друга държава, звучи невярно. Джазът е резултат от енергията, натрупана в Америка.
Джордж Гершуин
Никога не съм виждал по-луди музиканти. Във Фриско всеки свири джаз. Там е краят на континента; и никой пет пари не дава за нищо."
Джак Керуак
Джазът, разбира се, е нашето наследство. Джазът е култура, а не прищявка. От нас зависи да се погрижим той да остане жив.
Марла Гибс
Джазът е бял термин, който определя чернокожите. Музиката ми е черна класическа музика.
Нина Симон
Духът на джаза е духът на отвореноста.
Хърби Хенкок
Джазът е да бъдеш в момента.
Хърби Хенкок
Джаз музикантът може да импровизира въз основа на познанията си по музика. Той разбира как нещата вървят заедно. За един готвач, след като имате тази основа, точно тогава кухнята е наистина вълнуваща.
Чарли Тротър
Сексът е удивително явление. То е като джаза: вие може да слушате една по песен колкото искате пъти, но с безкрайно количество вариации. Сексът трябва да бъде такъв. Една мелодия, но множество аранжименти.
Дейвид Линч
Единственото нещо, което САЩ са дали на света, са небостъргачите, джаза и коктейлите. Това е всичко. А и в Куба, в нашата Америка, правят много по-добри коктейли.
Федерико Гарсия Лорка
Астрономите, както крадците и джаз музикантите, работят най-добре през нощта.
Майлс Кингтън
Все още ми е трудно да повярвам, че цялата ера на джаза е приключила.
Сам Шепърд
Има толкова дух от интеграция и демокрация в джаза.
Уинтън Марсалис
Винаги съм обичал да танцувам. Мисля, че това е най-доброто упражнение. Аз обичам степ. Аз обичам джаз. Ние с жена ми често танцуваме салса.
Хю Джакман
Считам, че джазът е един от най-великите музикални езици. Възможно е, това да е най-доброто, което е изобретила Америка.
Вангелис
Джазът е едно от най-хубавите неща, които можете да намерите в живота си, винаги може да бъде ваш приятел.
Джордж Гершуин
Ако човек не обича хубав джаз, той не е способен да разбере нито музиката, нито хората.
Джон Озбърн
Споменът за миналите неща е важен за един джаз музикант.
Луис Армстронг
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща