Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Квартал"
Умът ви е като несигурен квартал; не отивай там сам.
Огастин Бъроуз
Бях много наблюдателно дете. Момчетата в книгите ми са базирани на момчета в моя квартал, които растат.
Бевърли Клиъри
Родителите ми бяха деца по време на Голямата депресия от 30-те години и това ги беляза. Особено баща ми, който видя бедност в своя квартал Бруклин, Ню Йорк; възрастни, застанали в така наречените "линии за хляб", деца, просещи по улиците.
Бил О'Райли
Когато започнах да пиша своите истории, реших, че не само никой извън моя език, но и никой извън моя квартал няма да ги получи.
Етгар Керет
Измерителният камък, кремък, чакъл, изгорена или неизгорена тухла, използвайте ги както ги намерите. Защото не всеки квартал или конкретно място може да има стена, изградена от изгорени тухли като тази във Вавилон, където имаше много асфалт, който да замени варовик и пясък, и въпреки това е възможно всеки да бъде снабден с материали с еднаква полезност така че от тях да се изгради безупречна стена, която да трае вечно.
Витрувий
Нека посоките на вашите улици и алеи бъдат положени върху линиите на разделяне между кварталите на двата вятъра. При този принцип на подреждане неприятната сила на ветровете ще бъде изолирана от жилищата и линиите от къщи.
Витрувий
Не след дълго цялата повърхност на тази страна ще бъде насочена за онези нерви, които трябва да разпространяват, със скоростта на мисълта, знания за всичко, което се случва в цялата земя, което всъщност прави един квартал на цялото държава.
Самюъл Морз
Бях израснал в привилегирована хиндуистка общност от горната каста; и тъй като баща ми работеше в католическа болница, ние живеехме в проспериращ християнски квартал.
Аравинд Адига
Американската мечта започва с кварталите.
Харви Милк
Вашата работа е да вдъхновявате хората от вашия квартал да се измъкнат.
Джей Зи
В моя квартал, когато имаш нещо да кажеш на човек, го гледаш в очите и му го казваш.
Джо Байдън
Размерът на доходите на човек оказва значително влияние върху достъпа му до света извън квартала му. С пари той може да преодолее почти всички осезаеми пречки пред общуването, може да пътува, да купува книги и периодични издания и да вкара в обсега на своето внимание почти всеки известен факт от света.
Уолтър Липман
Целият свят е един квартал.
Франклин Делано Рузвелт
Невнимателната дума е като фас от цигара, изхвърлен в контейнер за смет: тлее, тлее, внезапно избухва и пожарът обхваща целия квартал.
Маргарет Атууд
Идвам от Толедо, Охайо, град, който е пострадал тежко от изместването на автомобилния бизнес към Япония. И все пак си спомням как работеха автомобилните работници в квартала, в който израснах. Баща ми беше продавач на коли и си спомням как живеехме. Спомням си колко скромно живеехме.
Патрик О'Рурк
Либералите искат да живеят в центъра. В цяла Америка - в Ню Йорк, Сан Франциско, Чикаго, Джорджтаун - има тълпи либерали, живеещи в мръсните, грозни, мръсни квартали, които разумните хора се опитват да избягат.
Патрик О'Рурк
По целия свят един милиард души живеят в бедните квартали: тоест един на седем човешки същества.
Пол Мейсън
Градовете са красиви, защото се създават бавно; те се правят по време. Градът се ражда от плетеница от паметници и инфраструктури, култура и пазар, национална история и ежедневни истории. За създаването на град са необходими 500 години, 50 за създаване на квартал.
Ренцо Пиано
Започвам да достигам възрастта, в която поздравявам старите жени, които срещам в моя квартал, очаквайки момента в живота, когато ще бъда една от тях. Когато бях на двайсет, не ги забелязвах; щяха да са мъртви, преди лицето ми да има бръчки.
Ани Ерно
Моето нещо винаги се опитвах да направя колкото мога повече. Исках да направя всички неща, които другите деца правеха в квартала.
Стиви Уондър
С изключение на най-лошите квартали на града, Америка не е примитивната капиталистическа джунгла на европейското въображение, където хората се плъзгат като ранени животни, за да умрат в окървавени дупки.
Тимоти Гартън Аш
По-лесно е да трупате богатство, ако не живеете в квартал с висок статус.
Томас Станли
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща