Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Пчела"
Славата е пчела. Тя има песен. Тя има жило. Ах, тя има крила.
Емили Дикинсън
Надеждата е единствената пчела, която прави мед без цветя.
Робърт Ингерсол
Ако сравним интелигентността с растение, тогава книгите са като пчели, пренасящи оплодителния прашец от един ум на друг.
Робърт Лоуъл
Меланхолията ме държеше като заложник, а пчелите изградиха кошер от тъга в душата ми.
Лори Халсе Андерсен
Ако пчелите изчезнат от лицето на земята, на хората няма да им останат повече от четири години живот. Няма повече пчели, без повече опрашване... не повече мъже!
Алберт Айнщайн
Всички уроци на историята в четири изречения: Когото боговете искат да унищожат, те му вземат ума с власт. Божиите мелници смилат бавно, но изключително на дребно. Пчелата опложда цветето, което ограбва. Когато е достатъчно тъмно, можеш да видиш звездите.
Чарлз Биард
Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.
Сенека
Това са неправилни пчели! И те, навярно, правят неправилен мед!
Алън Милн
Цветето не мечтае за пчелата. То цъфти и пчелата идва.
Марк Непо
...Както пчелата: навеждайки се над различните цветя, събира мед в пити, така и аз от много книги съм събирал сладостта на думите; и смисъла им съм събирал, като морска вода в мях.
Даниил Заточник
Контактът с [менструалната кръв] вкисва новото вино, посевите, докоснати от нея, стават безплодни, присадките загиват, семената в градините изсъхват, плодовете на дърветата падат, ръбът на стоманата и блясъкът на слонова кост са притъпени, кошерите на пчелите умират, дори бронзът и желязото са едновременно обзети от ръжда и ужасна миризма изпълва въздуха; вкусът му подлудява кучетата и заразява ухапванията им с нелечима отрова.
Плиний Стари
Други обичат книги, но не обичат авторите. Нищо чудно: този, който обича меда, не винаги обича и пчелите.
Пьотр Вяземски
Смирението винаги трябва да върши своята работа като пчела, която прави мед в кошера: без смирение всичко ще бъде загубено.
Тереза Авилска
По-добре е да бъдеш пчела, да построиш къщата си в невинност, отколкото да споделиш властта с владетелите на света и да воюваш с тях като вълци, а не да командваш народи и да се вкопчваш в нечисти неща.
Фридрих Хьолдерлин
Подобно на пчелата, ние дестилираме отровата от мед за нашата самозащита - какво се случва с пчелата, ако използва жилото си е добре известно.
Даг Хамаршелд
Имах страх от височини, когато бях млад, заедно с много други страхове и фобии, включително страх от кучета, пчели, коне и кръв.
Дейвид Бърнс
Буквите летят от страница на страница, бръмчейки като земни пчели. Или по-скоро летят като семена, носители на бъдещия живот, и за да се вкоренят, се нуждаят от хумуса, набит плътно в човешкия череп.
Микаел Ниеми
Дотогава не знаех какво означава да тичаш за пеперуда, да галиш зелен скакалец, да хвана врана, да слушам стиха на певците в неразбираемото им море, невидимия щурец в сумрака на вечерите. пчели, излизащи от гърба на цвете, нямах представа колко е ужасно сърцето ти, когато тялото ти се утешава от тихите ласки на летните ветрове, които бродят из нивите.
Панаит Истрати
Информацията се разсейва около теб. Събирай я, като пчела, която събира нектар от цветовете и няма да ти се налага да задаваш въпроси.
Сергей Волков
Почитайте всички живи същества, защото ние сме от елена, сьомгата и пчелата; така че не унищожавайте живота, спасете го, за да запазите своя собствен.
Скот Кънингам
Повечето хора нямат представа за трудния живот на кошера. Пчелите имат таен живот, за който ние не знаем нищо.
Сю Монк Кид
Пчела до пчела има раздор. Тя като човек има собствено разбиране.
Юрий Ковал
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща