Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Физик" - страница 2
Всъщност най-големият ключ към реалността на духовната сфера е тази дълбока мистерия на нашето съзнателно съществуване. Това е далеч по-мистериозно откровение, отколкото физиците или невролозите са показали, че са способни да се справят, а неуспехът им да направят това е скрил интимната връзка между съзнанието и квантовата механика - и по този начин физическата реалност.
Ибън Алегзандър
Полезността на математиката ни позволява да изграждаме космически кораби и да изследваме геометрията на нашата вселена. Числата може да са първото ни средство за комуникация с интелигентни извънземни раси. Някои физици дори спекулират, че разбирането на по-високите измерения и топологията - изучаването на формите и техните взаимовръзки - може някой ден да ни позволи да избягаме от нашата вселена, когато тя завърши или в голяма топлина, или в студ, и тогава бихме могли да наречем цялото пространство-време за нашия дом.
Клифърд Пиковър
Признавам, че много физици са по-умни от мен - повечето от тях теоретични физици. Доста умни хора са преминали в теоретичната физика, следователно полето е изключително конкурентно. Утешавам се с мисълта, че макар те да са по-умни и да са по-дълбоки мислители от мен, аз имам по-широки интереси от тях.
Лайнъс Полинг
Физиката се възприема като самотно, нърдско начинание, което има много малко общо с човешките чувства и нещата, които вълнуват хората всеки ден един за друг. И все пак физиците в собствената си работна среда са много социални същества.
Ленард Съскинд
Отидох в колежа, защото баща ми смяташе, че трябва да уча инженерство, защото искаше да влезе в бизнеса с отопление с мен. Там разбрах, че искам да бъда физик. Трябваше да му кажа, което беше малко травмиращо преживяване.
Ленард Съскинд
Изглежда безнадеждно невероятно някои конкретни правила случайно да са довели до чудото на интелигентния живот. Въпреки това повечето физици вярват точно в това: интелигентният живот е чисто случайно следствие от физически принципи, които нямат нищо общо с нашето собствено съществуване.
Ленард Съскинд
Мутациите и естественият подбор са направили всички нас физици, дори животните.
Ленард Съскинд
Съвременните хора още не могат да си представят, че Светлината е жива. Ние живеем в жива Светлина, а тази, за която говорят физиците, представлява подсъзнанието на живата Светлина. В съзнанието на Светлината по отношение на вас има същите фази, каквито и във вашето съзнание – фази на подсъзнание, самосъзнание и свръхсъзнание.
Петър Дънов
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща