Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Гост"
Вдъхновението е такъв гост, който не обича да посещава мързеливите.
Пьотр Чайковски
Във високите души жалостта е чест гост.
Джефри Чосър
Ако искате да се отървете от гост, който ви е досаден с посещенията си, дайте му пари назаем.
Бенджамин Франклин
Депресията е подобна на дама в черно. Ако тя е дошла, не я гони, а я покани на масата, като гост, и я послушай това, което възнамерява да каже.
Карл Густав Юнг
Колко е красив гърба на тръгващият си гост.
Расул Гамзатов
Американците имат право да изберат да бъдат невъоръжени и безпомощни. Бъди мой гост.
Тед Нюджънт
За всяко добро дело, получено от ръцете на филантропи, трябваше да плати, ако не пари, то с унижение. Както Цезар е имал Брут, и тук всяка благотворително легло е било свързано със задължителна баня, както и всяко парче хляб е отровен с безцеремонен залез в душата. Не е ли по-добре да бъде гост на затвора? Там, разбира се, всичко се прави по строго установени правила, но затова пък никой не се суети в личните дела на джентълмена.
О. Хенри
Да обичаш себе си... не означава да бъдеш самовглъбен или нарцистичен, или да пренебрегваш другите. По-скоро това означава да се посрещнете като най-почетния гост в собственото си сърце, гост, достоен за уважение, приятен спътник.
Марго Ананд
Прави философията свой вечерен гост, но не и давай да остане за нощта.
Тад Уилямс
Домът на алпиниста, преди да бъде негов дом и дом на семейството му, е дом на Бога и на гостите.
Исмаил Кадаре
Обичам да живея в домовете на други хора. Харесва ми да бъда гост. Аз съм евтин гост. Когато човек живее в дома на друг, той може да влезе в психическото царство на този човек.
Йежи Кошински
Само златното правило на мама - не оскърбявай гостите в първият ден ни възпираше.
Джералд Даръл
Красотата е навсякъде желан гост.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Глупакът ще си изгони госта. Умният ще си поиска заем.
Александър Фюрстенберг
Скръбта е като пиян гост, от когото не можете да се отървете, защото все се връща да ви прегърне за сбогом!
Стивън Кинг
Мразя гостите. Те заемат най-удобните столове.
Ан Файн
Всяка стопанка знае, че в дома госта следи не за това, което тя прави, а за това което не прави.
Марсилин Кокс
Рибата беше първа. Човекът е просто упорит гост на морето.
Рой Якобсен
Ако гост в бърлогата ви дразни, отнасяйте се с него жестоко и без милост.
Антон Шандор Ла Вей
Възхищавам се на вегетарианците, които отказват да ядат нищо друго освен зеленчуци в домовете си, но също така се възхищавам на тези, които оставят настрана тези принципи или тези предпочитания, когато пътуват. Само за да съм добър гост.
Антъни Бурдейн
Не подхожда на гостите да критикуват мебелите в къщата на домакина.
Бодо Узе
Градът е хотел. Вярно, хотел, в който гостите отсядат години, десетилетия, но определено ще си тръгнат.
Драган Великич
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща