Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Пета"
Мъжът открадва първата целувка, за втората умолява, третата иска, четвъртата взима без да иска, петата снизходително приема, а всички останали търпи.
Хелън Роулънд
Прошката е уханието, което виолетката оставя върху петата, която я е стъпкала...
Марк Твен
Днешните хора са родени само за да порицават. От целия Ахил те виждат само петата.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Разбира се, аз презирам отечеството си от главата до петите, но ми е неприятно, ако чужденец споделя с мен същото чувство.
Александър Пушкин
В съответствие с предходните изследвания върху математическите принципи, нека бъдат направени бронзови съдове, пропорционални на размера на театъра, и нека бъдат така оформени, че при докосване да могат да произвеждат една с друга нотите на четвъртата, петата, и така нататък до двойната октава.
Витрувий
Астрономите имат обща основа за дискусия с музикантите в хармонията на звездите и музикалните съзвучия в тетрадите и триадите на четвъртата и петата, и с геометриците в предмета на зрението; и във всички други науки много точки, може би всички, са общи, що се отнася до обсъждането им. Но действителното предприемане на произведения, които са доведени до съвършенство от ръката и тяхната манипулация, е функция на онези, които са били специално обучени да се занимават с едно изкуство.
Витрувий
Опитвам се да разширя обхвата на позитивната психология далеч отвъд усмивката. Щастието е само една пета от това, което хората избират да правят.
Мартин Селигман
Изчислено е, че около една пета от нацистките избиратели и членове са били привлечени от ръчната работна сила. След 1933 броят на работниците в нацистката партия се увеличава, продукт на опортюнизъм може би толкова, колкото и убеждения.
Ричард Овъри
Ахилесовата пета нерядко е скрита в главата.
Лешек Кумор
Предполагам, че толкова отчаяно искам да видя как правим тази планета. За мен е толкова ужасяващо, че една пета от нас гладуват всяка вечер и че четиридесет хиляди деца умират всеки ден.
Ан Друян
Традиционно е жените да покриват главите си, но сега виждаме все повече жени да се покриват от главата до петите. Твърди се, че това е по религиозни причини, но всъщност е свързването на религията и политиката - всяко политическо движение има своите лозунги, знамена и облекло.
Аян Хирси Али
В допълнение към укрепването на корема, пилатес също помага за укрепване и разтягане на цялото тяло от главата до петите, като ви помага да стоите по-високо.
Денис Остин
Повечето либерали смятат гражданските свободи за своята ахилесова пета. Не е така.
Джо Байдън
Ако държавата се оприличава на човешко тяло, то в случай на война бих искал да живея в петата.
Даниил Хармс
За пореден път усещам под петите си ребрата на Росинант. Още веднъж тръгвам на път с щит на ръката си.
Ернесто Че Гевара
Когато ви оглеждат от главата до краката, то проверяват дали душата ви не е в петите.
Валентина Беднова
Историята ни следва по петите, преследвайки ни подобно на нашите сенки, подобно на смъртта.
Майкъл Маршал Смит
Вярвам, че политиката е въпрос на човек. Конкретно във Петата френска република. В една здрава политическа система политическата партия трябва да прилича на своя лидер.
Марин Льо Пен
Петата вълна сме ние.
Рик Янси
Всеки етична постъпка изисква четири реални причини и една пета теологична.
Робърт Ъруин
Единственото нещо, което научавам всеки ден от юридическия факултет е, че не го харесвах и закона толкова много, че постоянно е този огън по петите ми.
Стефан Пастис
- Защо не се обърнахте на пета и не си тръгнахте? - Неумолимият поглед на Опенхаймер се спря върху хоризонта. - Ще ви кажа защо - никой истински учен не би се отдалечил от възможността да освободи енергията на самата материя, буквално преобразявайки се състава на нещата. Вие сте същите като всички нас. Любопитството ни е безгранично. Нашият морал е удобен.
Джан Елайъсбърг
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща