Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Пробив" - страница 2
Хората не осъзнават колко аспекти от живота ни са докоснати по един или друг начин не само от откритията, технологичните пробиви, но и от процеса на науката.
Шон Карол
Това, което правим сега с победата, и аз съм съгласна с вас, ако вие го осъдите, а аз осъждам с цялото си сърце тривиалната глупост, да се стремим към мъж, който прави научен пробив, и всичко, което ние като жени - организирани жени - правим е да се тревожи за ризата му?
Аян Хирси Али
Питайки "Защо?" може да доведе до разбиране. Питане "Защо не?" може да доведе до пробиви.
Даниъл Пинк
Малките наблюдения могат да доведат до големи пробиви.
Дейвид Балдачи
Ако искате да сведете до минимум възможността за неочаквани пробиви, кажете на същите тези хора, че няма да получат никакви ресурси, освен ако не прекарат по-голямата част от времето си, състезавайки се един срещу друг, за да ви убедят, че вече знаят какво ще открият. Това е почти системата, която имаме сега.
Дейвид Грейбър
Най-големите пробиви в съзнанието се случват, когато нещата са трудни; когато имаме избор да изпаднем в най-лошото от себе си или да се издигнем до най-доброто от себе си.
Йехуда Бърт
Един от големите пробиви, които имах като писател, беше, когато спрях да агонизирам над всяка дума.
Алистър Рейнолдс
Философските спекулации могат да осигурят стимул за научни пробиви.
Клифърд Пиковър
Науката е напреднала много. Тя е дала възможност на човека да узнае фантастичната бързина, с която се движат небесните тела и материята, от която те са съставени. Науката е дала понятие на човека за необятността на безвъздушното пространство и за микроскопичността на атома. Всяка нова стъпка на науката ни донася нови и нови изненади и постижения. Въпреки всичко това науката представлява слаба светлина на фенер, мъждукаща сред огромна, черна и гъста гора, през която човечеството с мъка си пробива път към Бога. Само вярата може да го изведе на светлина и да послужи като мост между човека и безкрайното.
Гулиелмо Маркони
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща