Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Клоун"
Когато героите си отиват, на арената излизат клоуните.
Хайнрих Хайне
Оставам само едно и само едно нещо, а това е клоун. Това ме поставя на далеч по-висока равнина от всеки политик.
Чарли Чаплин
Хората са готови да се развличат, като послушат философите също както биха слушали клоун или цигулар. Но да постъпват така, както ги съветва разумният човек, никога. Когато се налага да се направи избор между разумните и безумците, човечеството винаги без колебания отива при безумците. Безумецът се обръща към същността на човек - към неговите страсти и инстинкти. Философът се обръща към външното и второстепенното - разсъдъка.
Олдъс Хъксли
Аз съм клоун, клоун, колекционираш мигове.
Хайнрих Бьол
Смехът на детето е непорочен, докато не се смее на клоуна за първи път.
Анджела Картър
Един клоун може да е източник на забавление, но... кой кара клоуна да се смее?
Анджела Картър
Както виждам, екипите за бързо хранене насочиха малките деца със своята реклама по много ефективен начин. Знаеш ли, това са клоуни и детски играчки, ярки цветове и подобни неща.
Антъни Бурдейн
Аз съм смешен. Аз съм комедиант. Аз не съм клоун.
Бърни Мак
Този свят е създаден от Божия страх от уединение. С други думи, ние, създанията, нямаме друго значение освен да разсейваме Създателя. Бедни клоуни на абсолюта, забравяме, че живеем драми за скуката на зрител, чиито пляскания никога не са стигали до ушите на смъртен.
Емил Чоран
Хората не купуват от клоуни.
Клод Хопкинс
Имаме нужда от клоун за този цирк.
Роджър Федерер
Клоунът е като аспирина, само че работи два пъти по-бързо.
Граучо Маркс
"Бъди жив!" - заявява клоунът. Ако си жив, ти трябва да размахваш ръце, да скачаш, да шумиш, да се смееш и говориш с хората. Защото животът е пълна противоположност на смъртта. Когато умреш, ти оставаш завинаги в една и съща позиция. Ако си прекалено тих, ти не живееш.
Паулу Коелю
Никога не подценявайте клоун с книга.
Рауи Хадж
Изглежда толкова абсурдно да се ядосаш наистина на карикатурист заради комикс. Това е нещо като да се сбиете с цирков клоун пред дома си. Няма да свърши добре.
Стефан Пастис
Аз съм актьор, но не съм клоун.
Джийн Уайлдър
Помня как баща ми ме дръпна на страна и каза: "Сине, всички обичат клоуните, но никой не им плаща." Аз често искам да му се обадя и да му кажа "Помниш ли, татко, какво ми казваше? Така е, клоуните плащат!"
Мел Гибсън
Понякога трябва да си клоун и да не го желаеш.
Станислав Лем
Когато бях на седемнадесет, постъпих в циркова школа. Но слава богу, имах ум да се откажа. В противен случай, сега пред вас би седял клоун - зъл, опасен и почти навярно разочарован.
Венсан Касел
Хората не купуват от клоуни.
Дейвид Огилви
Имах репутацията на страшни усмивки, които караха децата да пищят. Злите клоуни нямаха нищо против мен.
Ан Чарлс
Винаги съм харесвал онези клоуни, които се преструват, че имат късмет.
Ричард Форд
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща