Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Муха" - страница 2
Кафявите очи изглеждат като парчета цветно стъкло в червената светлина на залеза. Навежда се напред. Чувствам се гладка и неподвижна, като муха която се дави в кехлибар. Ние оставаме такива за безкраен миг, окачени във времето като слънцето от небето, чакащи и гледащи един друг.
Алая Доун Джонсън
Стигаме до лампа до пътеката и изведнъж спираме да ходим, започваме да танцуваме и блестим в светлинните шахти, като звезди, като мухи, като люспи прах.
Дейвид Алмънд
Ограничаването на калориите удължава продължителността на живота на всеки досега тестван организъм, включително мая, червеи, мухи, гризачи и маймуни. Също така забавя или дори предотвратява свързани с възрастта заболявания, включително деменция, диабет, сърдечно-съдови и коронарни заболявания, невродегенеративни нарушения и няколко вида рак.
Джеймс Диниколантонио
Бях в капан от възхищение от това, на което някога съм се възхищавал, тъй като муха в кехлибар остава в плен на някакъв отдавна изчезнал бор.
Джийн Улф
Първото ми лято в колежа работех в лаборатория за плодови мухи, където имах две работи: разчленявам мозъците на ларвите на плодовата муха и изгарям старите тръби от мухи.
Емили Остер
Нашата култура е обсебена от младостта, защото сме загубили древното знание, че растежът никога не спира. Ние не сме преходни, моментни грешки в космическо-еволюционни любопитства, които се издигат като мухи, роят се за един ден и ги няма. Ние сме играчи, които сме тук, за да останем, и Вселената е построена с ума ни. Ние го отразяваме с нашите най-дълбоки любови и най-възвишени стремежи, точно както отразява нас.
Ибън Алегзандър
...може да очарова мухите на кравето поле.
Линда Рътлидж
Повечето от днешните водещи се чувстват удобно с поредната муха цеца, с нея те са в безопасност. Няма възможност да се види колко ти е акъла, можеш да си плещиш свободно всякакви нелепости. Студиото днес е нещо като изповедалнята на "Биг Брадър”, а това означава, че от теб се очаква да си единствено свободен – свободен да нямаш никакви задръжки. Накрая обаче свободата се оказа лайно, както казваше Салвадор Дали.
Кеворк Кеворкян
Чудеса не стават: от една муха може да се направи само един слон.
Антон Лигов
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща