Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Муха"
Каква е целта ти във философията? Да покажа на мухата пътя навън от бутилката.
Лудвиг Витгенщайн
Искам да напиша роман толкова задълбочен, че би задушил една муха.
Гао Синдзиен
Колкото и да се стараем, през лятото ще има мухи.
Ралф Уолдо Емерсън
В мед потъват повече мухи, отколкото в оцет.
Жан дьо Лафонтен
Хората не стават по-добри, те стават просто по-умни. Когато станеш по-умен, не спираш да късаш крилцата на мухите, просто си измисляш по-добра причина, за да го правиш.
Стивън Кинг
Някои критични статии могат да бъдат оприличени на производството на слонове от мухите на клиента.
Лазар Лагин
Законите са паяжини, през които минават големите мухи и в които остават малките.
Оноре дьо Балзак
Тук няма никой, освен мен и огромна муха.
Реймънд Чандлър
Мисли, се залепиха като мухи върху лепкава хартия.
Реймънд Чандлър
Хората, които са в политиката, за да са прави през цялото време, би било по-добре да се захванат с риболов на муха. По-малко опасно е. Политиката, която не се прилага в реалния свят и не се справя с истинските предизвикателства, парадокси и агонии, е хоби.
Нийл Кинък
Слуховете гонят мъртвите като мухи, а ние ги следваме с напрегнатите си носове. Никой от нас не е клюкар, но обичаме да слушаме тези, които са.
Стивън Картър
Айоли олицетворява топлината, силата и радостта на провансалското слънце, но има и друга добродетел - прогонва мухите.
Фредерик Мистрал
Между затворените устни не може да мине муха.
Проспер Мериме
Имам споразумение с домашните мухи. Мухите не практикуват право и аз не ходя по тавана.
Граучо Маркс
Българинът е муха със самочувствието на аероплан.
Димитър Подвързачов
Мухата оправдава своя зимен сън с това, че и мечките също спят през зимата.
Емил Кротки
Даже и лъвът е заставен да се пази от мухите.
Чудомир
След като веднъж е бил затворен и третиран по начини, които не му е харесвал, оттогава той е склонен да се спуска на страната на мухите и да отхвърля твърденията на паяците.
Матю Хюз
Винаги съм искал да бъда като всички останали. и ме направиха бог. Направиха ме дявол. направиха ми пробна муха. Направиха ме много опасен. Самите те не знаеха какво правят.
Анна Старобинец
Истинските приятели се срещат по-рядко от белите мухи...
Анни Пруу
Трябва да поддържаме борбата с тигри и мухи едновременно, решително да разследваме случаи на нарушаване на закона на водещи служители, а също така да разрешаваме сериозно нездравословните тенденции и проблемите с корупцията, които се случват навсякъде около хората.
Си Дзинпин
- А! Толкова е хубава, толкова чиста... и не ви е направила нищо лошо! Водното конче замислено погледна към Мина Кристоф. - Да, тя е прекрасно създание - измърмори водното конче и отхапа главата на мухата.
Валдемар Бонзелс
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща