Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Лов"
Пуританинът мрази ловът на мечки, не понеже тя причинява мъчение на мечките, а понеже тя доставя удоволствие на зрителите.
Томас Маколей
Когато бяхме на лов в Африка, си загубихме тирбушона и за няколко дни живяхме само на вода и храна.
Уилям Клод Фийлдс
Никога не лъжат толкова, както по време на война, след лов и преди избори.
Ото фон Бисмарк
Аз по никакъв начин не подкрепям лов за трофеи или спорт - никога не бих го направил и не бих го харесал, както правят другите. Но ако го убиете, след това го изядете, добре е.
Антъни Бурдейн
Биографията, подобно на лова на едър дивеч, е една от признатите форми на спорт и е толкова несправедлива, колкото може да бъде само спортът.
Филип Гедала
Това за много хора е най-обидното в лова - за някои отвратително: това, че насърчава или ни позволява не само да убиваме, но и да изпитваме определено удоволствие при убийството.
Майкъл Полан
Ловът стана задължителен атрибут на властта. Идеален начин за това, да се решават въпроси и за всичко да се договаряш, докато никой не те гледа. Чиновническо бягство.
Алексей Навални
Силно вярвам, че Втората поправка създава индивидуално право за притежаване и използване на оръжия за цели както за лов, така и за самозащита.
Кас Сънстейн
Теорията на конспирацията беше изключително популярна, винаги и завинаги. Хората искаха подобни катастрофи да означават нещо повече от обикновена лудост и затова ловът продължаваше.
Ким Робинсън
Милионерите ходят на лов за слонове, бедняците за дървеници.
Дон Аминадо
Най-добрата почивка е ловът. Винаги има възможност да походиш, попразнуваш, да се скриеш, да чакаш.
Виктор Черномирдин
Можете да извикате кучетата, да намокрите огъня и да напуснете къщата. Ловът свърши.
Джеймс Карвил
Ако имате нужда от повече от 10 патрона за лов, а някои твърдят, че ловуват с толкова много патрона, не трябва да ловувате. Ако не можете да хванете елена с 3 изстрела, не трябва да ловувате. Вие сте срам.
Джо Байдън
Трябва да забраним лова, предлагам, ако няма друга цел освен спорт и забавление. Това трябва да е против закона.
Кас Сънстейн
През последните години на президентството, като се започне от подслушването изпод дивана, бях под постоянен обстрел. Колко мръсотия се изсипаха върху мен, какъв лов на вещици започна след 2004 година! Представяте ли си каква каша ще се свари, ако реша да ходя на президентски избори, колко помия ще се излее отново?
Леонид Кучма
Ловът... ни сближава с природата, приучава ни към търпение, а понякога и на хладнокръвие пред опасността.
Иван Тургенев
Като част от ритуала да стана мъж, чичо ми по майчина линия, съдия и неговите четирима синове, всеки по-възрастен от мен, ме взеха на лов на елени.
Хишам Матар
Знаете какви са ловджиите ... - загиват си да се изфукат. Много повече от лова обичат да показват издутите си от убит дивеч чанти, да се поперчат със стърчащите оттам уши на зайци и крила на птици, да се хвалят с това. Повечето от тях излизат на лов не толкова, за да си хапнат дивеч, ами ей за това фукане."
Азиз Несин
Нашите предци трябваше да ядат винаги, когато имаше храна. И всъщност все още сме свързани по същия начин. Голямата разлика е, че не е нужно да ловуваме за храната си. За нас "ловът" се свежда до плъзгане на кутията с мляко от пътя.
Мехмет Оз
Работодателите няма да наемат кандидат, който е стресиран от паричния поток и семейните проблеми. С този вид багаж на врата си ще задавите възможностите си за лов на работа.
Найджъл Къмбърланд
Ако играете на лов и губите, променете правилата на играта.
Андрю Лейн
Само за да е сигурен, той преброи думите. - Открих, че 250-те думи идват толкова редовно, колкото часовникът ми вървеше, - съобщи той. С тази скорост той можеше да произведе 2500 думи до закуска. Не очакваше да го прави всеки ден - понякога имаше служебни задължения или лов на лисици - но всяка седмица се уверяваше, че постига цел. За всеки от своите романи той съставяше работен график, като обикновено планираше 10 000 думи на седмица, и след това водеше дневник.
Рой Баумайстър, Джон Тиърни
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща