Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Погребение"
Живеем в свят, в който погребението е по-важно от мъртвите, сватбата повече от любовта и физическото, а не интелекта. Живеем в контейнерната култура, която презира съдържанието.
Едуардо Галеано
Винаги ходете на погребенията на другите; иначе те няма да дойдат на вашето.
Йоги Бера
Всички места си приличат и всяка земя е годна за погребение.
Кристофър Марлоу
Аз не съм жена, но при споменаването на годините се натъжавам. След като синът ми на погребението на баща ми каза: "Сега разбрах, какво е това смърт. Когато ябълката падне, изгние, и след това на това място пораства нова ябълка" Така че няма ли да покълна някъде някога?
Емир Кустурица
Не изпращайте забавни поздравителни картички на рождени дни или на Коледа. Запазете ги за погребения, когато е необходим веселият им ефект.
Патрик О'Рурк
Не вярвам на докторите. Всеки, при когото съм бил, ми е казвал, че няма да доживея до следващият рожден ден, а сега аз съм на погребенията им.
Дан Маккафърти
Никога не се смея или усмихвам, когато пиша. Когато се прибирам за обяд, след като съм писал цяла сутрин, жена ми казва, че изглеждам сякаш току-що се прибрах от погребение. Това не е самохвалство. Това е болест.
Карл Хайасън
Ако всички те хвалят, значи, това е твоето погребение.
Жюлиен де Фалкенаре
Въпросът е, че независимо какво решите да правите с тялото си, когато умрете, в крайна сметка това няма да бъде много привлекателно. Ако сте склонни да се дарите на науката, не трябва да позволявате изображенията на дисекция или разчленяване да ви отблъснат. Те не са повече или по-малко ужасяващи, според мен, от обикновеното гниене или зашиването на челюстите през ноздрите ви за гледане на погребение.
Мери Роуч
Ужасно е чувството да отидеш на погребението на някой, чийто глас дори не можеш да си спомниш.
Пиердоменико Бакаларио
Погребението на слон ме кара да плача всеки път, както и реклама с дете, което напуска дома си за колеж.
Андрю Шон Гриър
Нашата Конституция умира, въпреки присъствието в страната за гарант на Конституцията. И ФСБ е назначена за отговорност за нейното погребение.
Анна Политковская
Ако някой от вас плаче на погребението ми, никога повече няма да ви проговоря!
Стан Лаурел
Можете да натрупате пари до тавана, но размерът на погребението ви все още ще зависи от времето.
Чарлз Уилямс
Никога не знаеш със сигурност, кой ще дойде на твоето погребение.
Шо Косуги
След като съм преподавал курсове по икономика в частни професионални училища и университети, винаги съм имал проблем с БВП като мерило за просперитет. БНП се подобрява чрез увеличаване на съмнителни дейности като консумация на цигари и производство на оръжия. Освен това, значителното увеличение на автомобилните произшествия ще се отрази благоприятно на БНП, тъй като ще доведат до повече погребения, посещения в болница, ремонти на автомобили и покупки на нови автомобили.
Ърни Зелински
Колкото повече приятели имаш, толкова по често ще ходиш на погребения.
Юхан Харстад
Хората са готови да завиждат даже и на красиви погребения.
Владислав Гжегорчик
Подобно на всички селяни, родителите му година след година, дори във времена на отчаяна нужда, постепенно спестяваха пари за погребението.
Джон Едуард Уилямс
Винаги можете да разчитате на погребение - те ще подчертаят най-лошите аспекти на вашите роднини.
Джон О'Фаръл
Сватбата може да се опише само с една дума: погребение.
Александър Ципкин
В края на краищата животът е приятно и сериозно пътуване през най-разнообразните погребения.
Енрике Вила - Матас
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща