Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Труп"
След гибелта на идеите остават само трупове.
Симон Вейл
Политиката мръсна работа: на нея са и нужни практични хора, не презиращи кръвта, търговията с трупове и купуването на мръсотия... Но избирателите още вярват във възможността от триста негодника да се построи честно правителство на страната.
Максимилиан Волошин
Някои хора живеят така, сякаш вече са мъртви. Има хора, които се движат около нас, които са погълнати от миналото си, ужасени от бъдещето си и потънали в своя гняв и ревност. Те не са живи; те са просто ходещи трупове.
Тик Нят Хан
Аз съм роб на ритъма. Аз съм като палитра. Танцувам така, както се чувствам в тази секунда. Ако започнеш да мислиш, значи всичко, ти си труп. Да говориш не е за ума, а за чувствата.
Майкъл Джексън
Мнозина се удивляват, но в детството си не съм обичал да изкопавам трупове на животни или да мъча насекоми.
Стивън Кинг
Изкуство без мисъл, е като човек без душа - труп.
Висарион Белински
Рим ми напомня за човек, който си изкарва прехраната, показвайки на туристите трупът на бабата си.
Джеймс Джойс
На какво ни учи историята на религиите? Те навсякъде са раздухвали пламъка на нетърпимостта, застилали са равнини с трупове, поили са земята с кръв, изгаряли са градове, опустошавали са цели държави; ни не са направили хората по-добри.
Клод Адриан Хелвеций
Няма нищо по-безцелно, от това да се съдят или лекуват трупове: те трябва да се погребват.
Василий Ключевски
Просто трябва да има труп в детективски роман, и колкото по-мъртъв е трупът, толкова по-добре.
С. С. Ван Дайн
Той можеше да ме счита само за живия труп на евентуално самоубийство, човек, мъртъв от срам, идиотски призрак.
Дадзай Осаму
Историята на идеите е пълна с трупове на онези, които са се опитали да определят културата.
Джайлс Фодън
Във войните няма победители, остават само гори от трупове. Ето за това трябва да се снима кино.
Ръсел Кроу
Споделянето на стая с труп е малко по-различно от това да бъдеш сам в стая. Те са същата компания като хората срещу вас в метрото или в салоните на летището, там, но не и там. Очите ви продължават да се връщат към тях поради липсата на нещо по-интересно за гледане и тогава ви става лошо да се взирате.
Мери Роуч
Наистина е забележително как ние, хората, сме способни да се наслаждаваме на брачния зов на цвете, докато сме заобиколени от овъглените трупове на нашите събратя животни.
Мохсин Хамид
Ние сме бродещи трупове, и нищо повече.
Паоло Бачигалупи
Понякога му хрумна идеята, че труповете всъщност не харесват, че се третират като торби с лечебни билки и ще дойде денят, в който ще отмъстят.
Серж Брюсоло
Ако искате да живеете целия си живот без болка, трябва или да сте бог, или труп.
Стив Бери
Само безсънието гледа с отворени очи, като труп, който е забравил да умре.
Гюла Круди
Ако се страхуваш да живееш, значи, ти вече си труп!
Джон Грегъри Бетънкорт
Докато мъртвите не разказват приказки, техните трупове често говорят много.
Дъглас Престън
За този, който мисли, че храната сама по себе си е източникът на живот, яденето е общението с умиращия свят, това е общението със смъртта. Самата храна е мъртва, животът е умрял и трябва да се съхранява в хладилници като труп.
Александър Шмеман
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща