Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Консенсус"
Според мен е спешно необходимо да се общува с обществеността и да се помогне да се обясни къде има консенсус и къде има съмнения по въпросите на устойчивото развитие.
Джефри Сакс
Възниква научен консенсус, че глобалното затопляне прави ураганите по-интензивни и по-разрушителни. Оказва се, че Катрина се вписва в модел, за който учените и зелените се опитват да ни предупреждават от дълго време.
Йохан Хари
Но точно както правеха във Филаделфия, когато пишеха конституцията, рано или късно трябва да направите компромиси. Трябва да започнете да правите компромиси, които постигат консенсус и да придвижвате страната напред.
Колин Пауъл
Животът на държавите не може да бъде обусловен от силата и волята на една единица, колкото и да е мощна, но с консенсуса на група, която един ден трябва да включва всички държави.
Лестър Пиърсън
Консенсусът е нещо, в което никой не вярва и никой не възразява.
Маргарет Тачър
Съществува широк консенсус не само в Съединените щати, но и в по-голямата част от света, че ако сте в икономически спад, трябва да стимулирате. Германия изглежда е изключение.
Джоузеф Стиглиц
Проблемът е, че никоя етична система никога не е постигала консенсус. Етичните системи са напълно различни от математиката или науката. Това поражда безпокойство.
Даниъл Денет
Разнообразието и независимостта са важни, защото най-добрите колективни решения са плод на несъгласие и оспорване, а не на консенсус или компромис.
Джеймс Суровецки
Желанието да видим Окинава да се върне в Япония се превърна в широк национален консенсус сред нашия народ.
Ейсаку Сато
Здравият разум е въпрос на консенсус.
Робърт Шекли
Дребнавостта изглежда върви ръка за ръка с отмъстителността. Колкото по-малък е човекът, толкова по-голяма е нуждата от отмъщение. Това може да обясни факта, че някои престъпления по консенсус имат по-строги наказания, отколкото повечето престъпления с невинни жертви.
Питър МакУилямс
Наркотиците, хазартът и проституцията са подземните "производители на пари" на Голямата тройка в престъпления по взаимно съгласие. Ще има обаче съществен тласък на икономиката, ако стигмата, свързана с останалите престъпления по консенсус, бъде премахната чрез легализация.
Питър МакУилямс
По природа аз съм обединител. Аз съм строител на консенсус. Не вярвам в небрежните компромиси. Но вярвам в обединяването на хората.
Тони Блеър
Няма да преговаряме за някакъв нов договор за изменението на климата... Става дума за това да видим дали ще бъде възможно в бъдеще да върнем хората към консенсус заедно. можем ли да направим това? Не знам, но е важно поне да започнем процес на диалог, който ни позволява да постигнем напредък в това.
Тони Блеър
Добрият дизайн не е демократичен консенсус.
Едуард де Боно
Може ли да се разглежда колективният идиотизъм като консенсус?
Валентин Домил
Красотата е естетически консенсус на мнозинството за уникалните качества на малцинството."
Любомир Стойков
Това, което искам, е нещо като ново политическо преустройство по либертарианска/авторитарна линия и искам да се появи нов консенсус между недоволни либерали, класически либерали, дисидентски малцинства като гейове, консерватори в малките държави, либертарианци, хора, които всъщност искат да бъдат оставени сам.
Майло Янопулос
Петдесет години изглежда са достатъчно време, за да се подготви окончателна история на Втората световна война. В ерата на мигновено събиране на данни може да се помисли, че историците биха могли да стигнат до консенсус за тълкуването на основните събития от войната. В действителност такъв консенсус не съществува.
Норман Дейвис
Капитализмът в Съединените щати претърпя дълбока модификация, не само по силата на Новия курс, но и чрез консенсус, който продължи да расте след Новия курс. Правителството в САЩ днес е старши партньор във всеки бизнес в страната.
Норман Казънс
Биткойнът постига консенсус на всеки 10 минути относно състоянието на счетоводната книга, каквато е съществувала в миналото.
Андреас М. Антонопулос
Двете най-страшни думи във Вашингтон са "двупартиен консенсус". Двупартиен консенсус е, когато моят лекар и адвокатът ми се съгласят с жена ми, че имам нужда от помощ.
Патрик О'Рурк
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща