Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Метро"
Уолстрийт е единственото място, на което хората се возят в Ролс Ройс, за да получат съвет от тези, които пътуват с метрото.
Уорън Бъфет
Срамежливият човек е избутан навсякъде - и в метрото, и в Царството Небесно.
Дон Аминадо
Винаги съм мразел тълпите. Харесвам пустини, затвори и манастири. Открих също, че има по-малко идиоти на 3000 метра надморска височина, отколкото долу.
Жан Жионо
Аз съм пилот на хеликоптер. Нещо, което понякога ми доставя удоволствие, е да взема хеликоптера си да се издигна високо, 2000 метра, 6000 фута, да отида там и да се почувствам като птица. В този момент се чувствам свободен.
Роберто Кавали
Връх на нелепостта: да имаш ангел-хранител и да нямаш пари за метро.
Дон Аминадо
Аз съм абсолютно лишен от суета. Няма нищо по-глупаво от успеха. Не можете да бягате 100 метра за 9,9 секунди при всяко бягане.
Жерар Депардийо
Не съм мултимилионер. Не притежавам яхта или Ферари. Живея в апартамент от 60 квадратни метра. Моите нужди са прости.
Феран Адриа
Много от начините за реклама на книга - корицата, независимо дали някой я вижда в метрото или в книжарница - тези неща бързо ще намалят, когато преминем към електронен модел.
Гари Щейнгарт
Когато тя не каза нищо повече, той се намръщи, мислейки, че това са двойката накратко: Стоят на три метра един от друг и са разделени от мили.
Дж. Р. Уорд
Ако някога ми се наложи да спра да използвам метрото, ще получа сърдечен удар.
Едуард Нортън
Споделянето на стая с труп е малко по-различно от това да бъдеш сам в стая. Те са същата компания като хората срещу вас в метрото или в салоните на летището, там, но не и там. Очите ви продължават да се връщат към тях поради липсата на нещо по-интересно за гледане и тогава ви става лошо да се взирате.
Мери Роуч
Имах непреодолимо усещане за самотата на този град – трилион души в спалните им, високо в скалите на прозорците. Мислех си за това, което се крие под всичко това - помислих си за електрическите кабели, пара, вода, огън, влакове на метрото и лава във вътрешността на града, подземния тътен на влакове и земетресения. Мислех си за мъртвите души от войната, бетонирани.
Мо Хейдър
В вагон на метрото кожата ми обикновено попадаше в средата на цветовия спектър. На ъглите на улиците туристите ме питаха за посоката. За четири години и половина никога не бях американец; Веднага бях нюйоркчанин.
Мохсин Хамид
Не се возя в метрото. Или отивам пеша, или вземам такси в Ню Йорк.
Нина Гарсия
Благодарение отчасти на вида поети, които имаме сега, и отчасти на финансирането, се получи гигантска промяна в начина, по който се възприема поезията... Стихове в метрото, поети в училищата, футболни клубове, зоологически градини.
Андрю Моушън
В крайна сметка, такова устройство не може да противостои на земетресения или да защити данните от падане на компютъра от сто метра височина.
Андрю Таненбаум
Нуждата от движение е подобна на пристрастяването към хероин. Пространството не ви оставя на мира. Никога няма да каже: ами тоя падна, стига ме тъпчат, остави го, нека си почине. Не! Вместо да стане нищожно за инвалида, пространството непрекъснато му се натрапва, показва привидната си широчина и въпреки това, парадоксално, започва да стяга обръча около теб. След време поне ще разбереш какво си намислил. Същото важи и за олимпийския победител в спринта на 100 метра, и за човека в инвалидната количка, и за морската краставица.
Светислав Басара
Той можеше да чете навсякъде - в ресторанта, в метрото, даже когато ходеше по улицата...
Томас Диш
След проправяне на път, дълъг 9 метра в низходящ коридор, в късния следобед попаднахме на втора запечатана врата, която беше почти идентична на първата.
Хауърд Картър
Ако не броиш всяка крачка, петстотин метра, четиристотин или шестстотин е едно и също.
Хенинг Манкел
Разделът за метрото във вестника всеки ден е пълен с неща, които мога да използвам. Това е най-голямото вдъхновение за мен, защото е пълно с финали. Ето къде се появяват краищата на историите.
Брайън Азарело
Обикновено искате реката, когато водата е ниска, а не когато е наводнена. Например има части от Амазонка, където водата достига до 15 метра височина. Това залива гората, така че много от рибите, които обикновено остават близо една до друга, изведнъж са много трудни за намиране.
Джереми Уейд
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща