Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Култ"
Навсякъде, където признават Бога, там съществува култ, а където има култ, там е нарушен естественият ред на нравствения дълг и нравствеността пада.
Дени Дидро
В някои държави войнственият национализъм стигна до разгара на диктатурата, култа към абсолютната или тоталитарна държава и прославянето на войната.
Артър Хендерсън
Има голям интерес към сравняването на религия и желание да разбираме други религии освен нашите и дори да експериментираме с екзотични култове.
Емили Грийн Болч
Отначало законите са се развили от религиозни доктрини. От това следва, че те са били разпознавани само когато са изгодни за онези, които са практикували същата религия и са изглеждали равни под закрилата на същите богове. За членовете на всички останали култове не е имало нито закон, нито милост.
Леон Буржоа
Без култ не може да има свещеничеството, но култът може да съществува и без професионални свещенослужители.
Макс Вебер
В рамките на култа към Уолстрийт, изковал Мит Ромни, правенето на пари оправдава всяко поведение, без значение колко е продажно.
Мат Таиби
Американците винаги са приветствали хора от всякакъв произход, религии и раси. Това е дух на толерантност, който сега се засилва и усилва от култа към мултикултурализма.
Аян Хирси Али
Това, което започва тук като масово движение, завършва като рекет, култ или корпорация.
Ерик Хофер
Хрушчов развенча култа към Сталин след неговата смърт, а ние развенчахме култа към Хрушчов още приживе.
Леонид Брежнев
Ела култ, че без тебе по-култ.
Радой Ралин
Това не е аз да решавам, това е за избирателите да решат и много от тях казват, че това робско придържане към култа към свободния пазар, което Републиканската партия следва от десетилетия, вече не е това, което искаме. Това не е въпрос към мен, това зависи от тях.
Майло Янопулос
Хамас и Хизбула действат в рамките на геополитическите норми. С тях може да се преговаря и аргументира. ИДИЛ е съвсем различно животно - религиозен култ с порядък по-екстремен дори от най-екстремните ислямски групи от миналото.
Малкълм Нанс
Позоваването на ИДИЛ като разрушителен религиозен култ, а не като легитимна тео-политическа "радикална ислямска" група не е просто по-точно, но също така разкрива корумпирания религиозен разказ на ИДИЛ.
Малкълм Нанс
Идеологията на глобалното движение на джихад е разрушителен религиозен култ. То е толкова неислямско, че на практика е антиислямско.
Малкълм Нанс
Кампанията на Обама изглежда опасно близо до превръщането в култ към личността.
Пол Кругман
Мисля, че би било лошо за един наистина успешен знаменитост, защото познавам тези романисти, при които хората получават култ и имат някаква странна лична привързаност към тях, защото е толкова лично да четеш книга.
Андрю Шон Гриър
Всеки, който е запознат с академичния живот, знае, че той поражда идеологически култове, склонни към догма и устойчиви на критика.
Стивън Пинкър
Подкрепяйки ценностите, които съществуват в обществото - идеални интелектуални и физически качества - художниците изобразяват перфектни тела в безупречно пространство. Вярата, че боговете са като идеалните хора, е била част от култа към красотата.
Сюзи Ходж
Херодот свидетелства, че дионисийският култ е срещнал съпротива в скитската среда. Въпреки това, собствената му практика на колективния екстаз от пушенето на канабис показва може би дионисийски ентусиазъм.
Франко Кардини
Мисля, че мога да създам култ, няма проблем. Трудната част е да накараш хората да се самоубият.
Хауърд Стърн
Може би именно това е бракът: Двама души, които създават култ заедно.
Даниел Трусони
Според мен застъпването, допускането и практикуването на психиатрични и психоаналитични догми в църквата е толкова езическо и еретично (и следователно опасно), колкото и разпространението на ученията на някои от най-странните култове. Единствената жизненоважна разлика е, че култовете са по-малко опасни, тъй като техните грешки са по-разпознаваеми.
Джей Е. Адамс
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща