Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Лампа"
Да питаш писател какво мисли за критиката, е като да питаш уличната лампа какво мисли за кучетата.
Кристофър Хемптън
Моето най-добро противозачатъчно е да оставя лампите светнати.
Джоан Ривърс
Гневът е вятър, който взривява лампата на ума.
Робърт Ингерсол
Вечерта в живота носи със себе си своя лампа.
Жозеф Жубер
Ако не можете да бъдете звезда в небето, станете лампа в дома.
Джордж Елиът
Той използва статистически данни, както пиян използва лампи, повече за подкрепа, отколкото за осветление.
Романо Проди
Смъртта е угасване на светлината на лампата при лъчите на изгрева, а не угасване на слънцето.
Рабиндранат Тагор
Съжалението има цел. Това е като маслената лампа на таблото на вашия живот, която ви казва, че трябва да се поправи нещо. Така че поправете го. И се чувствайте по-добре.
Дейвид Бърнс
Славната лампа на небето, слънцето.
Робърт Херик
През четирите дни на бурята свикнах с меката светлина на лампите и свещите и ми хареса. Когато захранването отново се включи, открих, че всъщност съм разочарован. Електрическите светлини изглеждаха студени и безлични; те разкриха твърде много.
Деймън Найт
Активният ум не се нуждаеше от разсейване във физическата си среда. Имаше нужда от колекция от изключителни книги и добра лампа. Може би малко сирене и бисквити.
Дж. Р. Уорд
...и лампата най-сетне се примири със смъртта си. Сега в стаята нямаше нищо, освен огън, и всеки път, когато пламък издаваше дъх, тя зачерви кехлибарената й кожа с кръвта на цъфтежа си.
Шарл Бодлер
Изгубен в мечтите си, някак си пресичам пътните сигнали, блъскайки се в улични лампи или хора, но въпреки това се придвижвам напред, излъчвайки изпарения от бира и мръсотия, но усмихнат, защото куфарчето ми е пълно с книги и същата нощ очаквам да ми кажат мен неща за себе си, които не знам.
Бохумил Храбал
В този спящ малък принц най-силно ме вълнува неговата вярност към едно цвете, образът на розата, която сияе в него като пламък на лампа дори когато той спи..."
Антоан дьо Сент-Екзюпери
Малка техническа бележка: не слагайте вкъщи неонови лампи. Човек изглежда като вампир."
Кристина Кофта
След като лампата изгасне всички жени са еднакви.
Плутарх
Социопатите се различават доста драматично в това как мозъкът им реагира на емоционални думи. Емоционалната дума е любов, омраза, гняв, майка, смърт, всичко, което свързваме с емоционална реакция. Ние сме готови да обработваме тези думи по-лесно, отколкото неутрални, неемоционални думи. Ние сме много емоционални същества. Но социопатите слушат равномерно емоционалните думи, както лампата или книгата - няма неврологична разлика.
Марта Стаут
В трептящата светлина на лампите те се скитаха по редиците на войниците. Няма двама войници с еднакъв нос, едни и същи очи или една и съща уста. - О, човече. Нищо чудно, че толкова много хора трябваше да работят върху тази гробница, - каза Джак.
Мери Поуп Озбърн
... за жената да бъде привлекателна е истински ключ, способен да отвори не по-малко врати, от лампата на Аладин или фонда на Онасис.
Оливия Голдсмит
Наистина не съжалявам нито един от героите си. Държа героите си под ярка флуоресцентна лампа и питам "Кой си ти?" Не им правя грим и не им правя прически. Представят ми се такива, каквито са и тогава ги оставям да кажат каквото си искат. Обикновено те казват нещо твърде честно.
Отеса Мошфег
Това всъщност са всички книги, нали? Искам да кажа, списъци с тайни и неща, които само бихте искали да сте направили - нещо като признание на предсмъртното легло, където се опитвате да извадите всичко, докато лампите все още светят.
Андрю Смит
Неоновите лампи осветяваха самотата. Твърде ярко; от тях не можеш нищо да скриеш. От тях пустотата изглежда десет пъти по-пуста.
Сали Гарднър
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща