Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Комунист"
Комунистите са хора, които изглежда са имали нещастно детство.
Гъртруд Стайн
Комунистите са последните оптимисти.
Надин Гордимър
Америка, когато бях дете, бях комунист и не съжалявам.
Алън Гинсбърг
За теб да си комунист или социалист означава да си тоталитарен; за мен не... Напротив, мисля, че социализмът освобождава човека.
Салвадор Алиенде
Комунистите автоматично нарушаваха ежедневните практики на демокрация, към които бях свикнал.
Елия Казан
За разлика от думата "комунист", която винаги означаваше програма, думата "социалист" беше предимно аналитична и критична.
Ерик Хобсбом
Консерватизмът е доста сложно явление. Някои консерватори само поради консерватизъм продължават да се именуват комунисти.
Габриел Лауб
Нищо не е по-невярно от схващането, че триумфът на комунизма е неизбежен или че комунистите непрекъснато изтласкват свободния свят в ъгъла.
Робърт Кенеди
Не съм комунист, просто медиен теоретик.
Дъглас Рушкоф
Всеки комунист трябва да усвои истината, че "винтовката ражда власт". Нашият принцип е: партията командва с винтовка; и е съвършено недопустимо винтовката да командва партията.
Мао Дзедунг
Познавам безработни, които толкова се срамуват от това, че гласуват за комунистите, за да ги помислят за работници.
Колюш
От ненавист към националистите аз почти бях готов да обикна комунистите.
Хайнрих Хайне
Комунистите, когато поеха властта в Русия, разбира се, станаха наследници на стара експанзионистична империя, почти по същия начин, както американските революционери се развиха от Британската империя. И в двата случая идеологиите, които оправдават намесата, са се развили от опасения, формирани в по-ранни векове, при различни режими.
Од Арне Вестад
За руските комунисти това означаваше, че не само наследиха мултикултурно пространство, в което руски се говори от по-малко от половината население, но също така поеха държава, в която царете в продължение на поне две поколения са се опитвали да водят политика на Русификация и модернизация на техните неруски поданици. Много руснаци в края на деветнадесети и началото на двадесети век, включително някои, които станаха комунисти, вярваха, че тяхната страна е надарена със специална съдба да изчисти азиатската пустиня и да цивилизира племената на Изтока.
Од Арне Вестад
Капиталист или комунист, всичко се свежда до безсмислено разграничение между два вида бедни и до едно основно погрешно схващане, което почти успяхме да разсеем преди около четиридесет години: заблудата, че животът без бедност е привилегия, за която трябва да работиш, а не право, което всички заслужаваме.
Рутгер Брегман
Състезанието ще открие, че капиталистите и комунистите се модифицират толкова много през вековете, че завършват, като са неразличими като демократи.
Т. Х. Уайт
Пакистан, лишен от жизнеспособна левица след миграцията на хиндуистки и сикхски комунисти след разделянето, придоби набор от радикални масови ежедневници и списания, които нямаха равни в съседна Индия или другаде на континента.
Тарик Али
Позорът на църквата през ХХ век е, че се наблюдава повече усърдие сред комунистите и култовете, отколкото сред християните.
Уилиям Макдоналд
През 1949 комунистите на Мао Дзедун създават Китайската народна република, а на следващата година неговата Народно-освободителна армия нахлува в централен Тибет.
Барбара Демик
Когато идвате от семейство на комунисти и преминавате през тийнейджърския си бунт, кой е най-добрият начин да се бунтувате от семейство на комунисти? Е, облякох костюм и вратовръзка и станах капиталист... Нищо не можех да направя, за да разстроя семейството си повече от това.
Бил Браудър
Предполага се, че християните се обичат. Предполага се, че комунистите ще споделят връзки с всички пролетарии и други комунисти. Всяка идеологическа група прокламира универсалност и всички се карат вътрешно, никога не демонстрирайки единство, освен в лицето на общ враг. Днес хуманизмът е общият враг на християните.
Гари Норт
Комунистите трябва да са първите, които се тревожат за другите хора и страната, а последните да се радват.
Джао Дзъян
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща