Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Заплащане" - страница 2
Единственият начин да спечелите това, което наистина си струвате, е да получите заплащане въз основа на резултатите си.
Т. Харв Екър
Участвайте в този тест. Бихте ли предпочели да спечелите 100 000 щатски долара в офис, където всеки получава заплащане 100 000 щатски долара, или 80 000 щатски долара в офис, където всеки печели 60 000 долара? Повечето хора избират второто, като предпочитат предимство пред своите връстници.
Тод Бъкхолдс
Вашият просперитет ще расте до степента, в която го правите. Чувството ви за просперитет може да изисква да преодолеете страха от напускане на сигурна работа заради по-малко сигурна работа, с по-малко заплащане, но много повече свобода. Факт е, че да се чувстваш по-проспериращ не означава непременно да печелиш повече пари. Понякога това означава да печелите по-малко пари.
Ърни Зелински
Ако се грижа за възрастен роднина без заплащане, това не е работа, не се отчита в националния доход и, тъй като не е труд, не се брои като работа. Ако съседът ми плати за точно същите задачи, това би допринесло за икономическия растеж.
Гай Стендинг
Подробностите за личните разходи, които ръководителите поставят в раздела на компанията, често не са известни, защото вратичките във федералните правила за оповестяване позволяват на публично търгуваните компании обикновено да избягват разкриването на привилегиите, които те дават на ръководителите, заедно с опциите за заплащане и акции.
Алекс Беренсън
Като президент баща ми ще промени трудовото законодателство, въведено, когато жените не бяха значителна част от работната сила. Той ще направи грижите за деца достъпни и приемливи за всички. Той ще се бори за равно заплащане за равен труд и аз също ще се боря за това, точно до него.
Иванка Тръмп
Когато става въпрос за дискриминация, американците се гордеят с това колко далеч сме стигнали. Расовата сегрегация е история. Изричната дискриминация по пол е забранена. Еднополовите бракове са законите на страната. Но на фона на целия напредък разликата в заплащането на мъжете и жените продължава и е голяма.
Кас Сънстейн
Жените да казват "аз не съм феминистка" е най-голямата ми дразнене. Вярвате ли, че жените трябва да получават еднакво заплащане за една и съща работа? Вярвате ли, че на жените трябва да бъде позволено да напускат къщата? Смятате ли, че жените и мъжете заслужават равни права? Страхотно, значи си феминистка.
Лена Дънам
Никога не забравяйте, че до тридесет годишната възраст от земния си живот Божият Син е бил дърводелец, имал е мазоли по ръцете и не се срамувал да протегне ръка и да получи заплащане за плугове и яреми, които Той е изработвал, както е казано във времето на мъченик Юстин Философ. Големият интелектуалец апостол Павел не се е срамувал след дневната си проповед през нощта да прави чували, шатри и постелки от козя вълна, както е било обичайно на Изток по това време. Свети Василий Велики и свети Йоан Богослов, както и всички останали светии също са работили. Ето защо не трябва да се срамуваме и да се страхуваме от каквато и да е работа, трябва да се срамуваме и да се боим единствено от греха. Тогава наистина чрез нашата вяра и чрез нашия живот във вярата ние ще осъществим смисъла и целта на нашето съществуване в този свят, тоест ще получим блаженство в нашето истинско Небесно Отечество.
Павле (Сръбски)
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща