Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Изневяра"
Привързаността започва там, където свършва любовта; изневярата започва там, където свършва привързаността.
Нинон дьо Ланкло
Мъжът никога не е толкова нежен, както след като му е простена моментната изневяра.
Нинон дьо Ланкло
Всяко велико произведение на изкуството, бих заявил помпозно, е празник, акт на неподчинение срещу предателствата, ужасите и изневерите на живота.
Азар Нафизи
Коварството не е в изневярата, а в лицемерните ласки на неверния. Изневярата може да бъде простена, коварството - никога.
Нинон дьо Ланкло
Страстта е злото в изневярата. Ако мъж няма възможност да живее с жената на друг мъж, но ако е очевидно по някаква причина, че той би искал да го направи и би го направил, ако можеше, той е не по-малко виновен, отколкото ако е бил хванат в престъплението.
Августин
За мъжа – да се признае в изневяра, значи да си я прости на себе си.
Етиен Рей
Жената получава по-голямо удоволствие от изневярата отколкото мъжът: за него това не е кой знае какво събитие, но за нея измяната винаги означава отмъщение, страст или грях.
Етиен Рей
Като актьор, аз съм винаги в очакване късмета да ми изневери.
Том Ханкс
Любовта се разбира по исторически начин като едно от големите човешки призвания - но нейното противодействие винаги е било изневяра. Това ужасно, ужасно предателство, което може да разкъса не само друг човек, не само себе си, но и цели семейства.
Юнот Диаз
Изневярата може да се прости, но не и да се забрави.
Мадам дьо Севинье
Аз не понасям изневярата на мъжа. В края на краищата аз съм Ракел Уелч, разбирате ли?
Ракел Уелч
Има жени, чиито изневери са единствената връзка, която все още имат със съпрузите си.
Саша Гитри
За източник на всеки песимизъм служи изневярата на жената или заболяването на стомаха.
Етиен Рей
Изневярата и лъжата не са борби, те са причина да се разделим.
Пати Калахан Хенри
...изневярата носи повече неприятности, отколкото радост. И повече разходи.
Пиърз Пол Рийд
Беше нещо като бръснач на Окам за правоохранителните органи, че прелюбодеянието обяснява почти всичко. Изневяра. похот. Глупост и слабост.
Рандал Силвис
О, три пъти глупави сме ние, които като новородени принцове, плачещи в люлката, не знаят, че има царство пред тях, тогава нека сладката ръка на нашия Господ ни изправи и изкова и разсече възлите на гордостта, самолюбието и светопреклонението и изневяра, за да ни направи камъни и стълбове в дома на Своя Отец.
Самюел Ръдърфорд
Какъв е давността за чувство на вина за изневяра на призрак?
Сара Оклър
Рано или късно, жената намира свой начин да отмъсти. Ако не убие, тя ще изневери. Ако не изневери, тя жестоко ще разлюби.
Валентин Пикул
До раздялата ни бях влюбена в него до забрава и бях готова да направя всичко за нежен поглед, за похвала, за знак на внимание. Бях луда по него. С течение на времето упоритостта се добавя към лудостта. Той ми изневери и магията се разсея. Обичах го твърде много.
Валери Трирвайлер
С една дума, Олга беше готова да повярва във всяка причина за мълчанието на съпруга си, включително измяна, инвалидност, робство и дори внезапна смърт - с изключение на фалшивата игра на изневярата.
Дмитрий Лиханов
Никога мъжките изневери не стават без помощта на жена.
Еверет Шостром
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща