Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Рисуване"
Няма по-безнадеждно занятие от рисуването на пустотата, няма нищо по-трудно от живописът на еднообразие.
Стефан Цвайг
Рисуването никога не може да покаже носа си в компания с архитектура, без да бъде заглушено.
Джоузеф Търнър
Историята на киното не е историята на филмите, точно както историята на рисуването не е историята на картините.
Жан-Люк Годар
Преди работех в НАСА във Вирджиния. Не беше нищо бляскаво; Просто ми беше възложена задачата да направя компилация на код за неясни проекти и не бях много добър в това. Сега прекарвам по-голямата част от времето си в рисуване и разглеждане на забавни неща в Интернет, което в ретроспекция до голяма степен е това, което направих и на старата си работа.
Рандал Мънро
Аз опровергавам механично системния подход на рисуване... толкова общо взето разпръснат. Мисля, че не може да произведе нищо друго освен начин и сходство.
Джоузеф Търнър
Рисуването е тишина за ума, а музиката за окото.
Орхан Памук
Киното е демократично изкуство, докато музиката и рисуването винаги са били много елитарни.
Жан-Люк Годар
Рисуването е била усмихната любовница за мнозина, но за мен е била жестока тревога; Не аз я изоставих, а тя мен.
Самюъл Морз
Аз гледам на китарата като на оръжие, а не като четка за рисуване!
Дейв Мъстейн
Нещо различно се случва с мозъка ми, когато слагам писалка на хартия: темпото на писане или рисуване ви забавя и ви дава повече време за мисли.
Кери Смит
Ключът към разбирането на всеки човек е в неговото изкуство: неговото писане, рисуване, скулптура.
Луис Л'Амур
Всичко, което обичах да правя, когато бях дете, беше рисуването.
Морис Сендак
Харесвам скулптурите повече от рисуването. При тях имаш повече свобода.
Антъни Куин
Актьорството е като рисуване на карти върху тъкани в банята. Десет минути по-късно ги изхвърляте и ги няма.
Шели Уинтърс
Архитектът трябва не само да разбира от рисуване, но и от музика.
Витрувий
Не съм особено добра в рисуването. Ще рисувам едно и също лице отново и отново.
Мег Уолицър
Нашето интелектуално съзряване като индивиди може да бъде проследено чрез начина, по който рисуваме снимки или карти на заобикалящата ни среда. Започваме с примитивно, буквално представяне на характеристиките на земята, която виждаме около нас, и преминаваме към все по-точни и по-абстрактни представяния на географското и топографското пространство. С други думи, ние напредваме от рисуването на това, което виждаме, до рисуването на това, което знаем.
Николас Кар
Майка ми беше много голямо вдъхновение. Тя обичаше модата. Обичах изкуството в училище и бях много добър в рисуването. Можех да седя на масата завинаги и просто да мечтая за колекции и да рисувам.
Нина Гарсия
ЛОШАТА новина е, че не знам нищо за писане за училищен вестник. С изключение на може би ТРИ неща: 1. Има писане и аз съм сериозно пристрастен към писането в дневника си. 2. Има комикси и карикатури, а аз съм сериозно пристрастен към рисуването. 3. Влюбен съм в него, Брандън, и аз съм сериозно пристрастен към него.
Рейчъл Рене Ръсел
Рисуването е внук на природата. Свързано е с Бога.
Рембранд
За мен изкуството поражда изкуство. Рисуването храни окото, както поезията храни ухото, което ще рече, че и двете хранят душата.
Сюзън Вриланд
Едва след като започнах да пиша белетристика, намерих начин да се свържа с рисуването.
Сюзън Вриланд
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща