Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Екстаз"
Душата винаги трябва да бъде открита и готова да възприеме опита на екстаза.
Емили Дикинсън
Никога не вземайте екстази, бира, бакарди, трева, бисмол, виварин, тагамент и валиум в един ден. Нощта ще е ви е трудно да заспите.
Еминем
Когато пораснах, започнах да пия. Защо? Защото обожавам умът ми да е в екстаз.
Джак Керуак
Сексът не означава нищо - само моментът на екстаз, който пламва и умира за минути.
Филип Ларкин
Бях възбуден, в екстаз и изключително изненадан, че постигнахме успех.
Нийл Армстронг
Вярата, че можем да разчитаме на преки пътища към щастие, радост, възторг, комфорт и екстаз, вместо да имаме право на тези чувства чрез упражняване на лични сили и добродетели, води до легиони от хора, които в средата на голямо богатство, гладуват духовно.
Мартин Селигман
Чудото е екстаз на реалността.
Паул Тилих
Има нещо толкова универсално в това усещане, начинът, по който бягането обединява двата ни най-първични импулса: страх и удоволствие. Бягаме, когато сме уплашени, бягаме, когато сме в екстаз, бягаме от проблемите си и тичаме наоколо, за да се забавляваме.
Кристофър Макдугъл
Ние бягаме, когато сме уплашени, бягаме, когато сме в екстаз, бягаме от проблемите си и тичаме наоколо за добро време.
Кристофър Макдугъл
Този, който търси екстаз в любовта, не трябва да се оплаква от страдание.
Джубран Халил Джубран
И моя връх в живота е да дам на света това, което като един голям късметлия ми беше дадено - екстаза от божествения съюз на моята музика и моите танци.
Майкъл Джексън
Екстазът е момент на екзалтация от цялостността!
Анаис Нин
Скоростта е разновидност на екстаза, подарена на човек от техническата революция.
Милан Кундера
Всеки истински екстаз е знак, че се движите в правилната посока.
Тереза Авилска
Съществуват различни гледни точки за това как да се подходи към това преживяване на краен екстаз, както го описват някои хора, или крайната нирвана или крайна реализация.
Антъни Робинс
Страстта започва там, където телата ви се обединяват и завършва там, където душите ви танцуват. Когато вашите духове могат да се обединят едновременно, когато телата ви станат едно цяло, тогава всички вие ще правите любов. Между вас няма да остане нищо, което да не е любов. Това е свещено причастие. Това е екстаз.
Барбара де Анджелис
Ако "екстаз" означаваше внезапно навлизане на свещеното в обичайното, то току-що ми се беше случило.
Абрахам Вергезе
В Писанията Бог се явява като Отец и въпреки това Светият Дух избра да ми разкрие Божието лице като Майка. Никога не съм мечтал да се наричам свят, никога не съм предполагал. И все пак Бог, когото нарекох Майка, избра да даде благодат на дори една толкова недостатъчна като мен с екстаза на Светия Дух, движещ се през мен. И така се превърнах в рупор на Майката, перце на Нейния дъх. Как трябваше да опиша такава мистерия на Гиберт? Никога не съм търсил виденията, но те идваха.
Мери Шарат
Нито поезията, нито музиката, нито мислите на велики мъже ще проблеснат през ъгъла на ума ни в момента на смъртта. Ще си спомним само моментите, в които сме усещали как нишките на тялото ни пеят. Кърваво. Разхвърлян. В екстаз.
Наташа Мостърт
Жертвата е екстазът да дадем най-доброто, което имаме, на Този, когото обичаме най-много.
Осуалд Сандърс
Влезте навътре. Намерете своето вътрешно пространство и изведнъж ще откриете експлозия на светлина, красота, екстаз - тъй като изведнъж хиляди рози са разцъфнали във вас и сте пълни с техния аромат.
Ошо
Грубо погрешно е схващането, че мистичният прогрес преминава най-вече през екстази и възторзи. Напротив, то минава също толкова през разбити сърца и наранени емоции, през болезнени жертви и меланхолични откази.
Пол Брънтън
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща