Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Неделя"
Ако Бог не беше почивал в неделя, той щеше да има време да довърши света.
Габриел Гарсия Маркес
Веднъж прекарах година във Филаделфия. Мисля, че беше в неделя.
Уилям Клод Фийлдс
Предпочитам да режисирам отколкото да продуцирам. Всеки ден. И то два пъти в Неделя.
Стивън Спилбърг
Една дъждовна неделя, когато бях в трети клас, вдигнах книга, за да разгледам снимките и открих, че въпреки че не исках, чета. Оттогава съм читател.
Бевърли Клиъри
Най-добрият приятел на моя баща беше букмейкър на състезания, а един от неговите приятели държеше пъб. Но в неделя всички заедно се отправяха в църквата. Вярата е гъвкаво нещо, нали?
Бил Дръмонд
Една неделя прекарах в този град цяла година.
Джордж Бърнс
Голф може да се играе и в неделя; това може да не е игра в рамките на закона, но е форма на морално усилие.
Стивън Лийкок
Докато хората празнуват в неделя, не бива да забравяме, че хората, които се бориха за премахването на тази забрана, са в затвора.
Манал Ал-Шариф
Аз съм сериозен християнин. Приемам вярата си сериозно. Опитвам се да го практикувам всеки ден от седмицата, а не само в неделя.
Франсис Колинс
Няма човек, който изобщо да няма свободно време. Офисът не е постоянно светилище, а неделята е институция. Така по принцип през тези красиви часове свободно време всеки би имал възможност да се вдигне в истинска скука. Но въпреки че човек иска да не прави нищо, нещата се правят с него: светът се грижи човек да не намери себе си. И дори човек да не се интересува от него, самият свят е твърде заинтересован, за да намери спокойствието и тишината, необходими, за да бъде толкова отегчен от света, колкото в крайна сметка заслужава.
Зигфрид Кракауер
Един ден мама спести за това вълнуващо ново нещо - замразено пиле. Тя го приготви в неделя и всички седяхме да го чакаме, но от кухнята се носеше ужасна миризма. Тя не разбра, че вътрешностите са в найлонов плик вътре. Просто ядохме зеленчуци и тя плачеше и плачеше.
Карол Вордерман
В неделя светът е светъл и празен като балон.
Йозеф Рот
Във всяка къща, където живеят с отворени очи, всички дни от седмицата са неделя...
Морис Метерлинк
Неделята и домашната работа се съчетават толкова добре, колкото водата с огъня.
Нийл Шустърман
Аз съм работещ човек. Винаги работя, уча или правя изследвания за моя роман. Дори работя в неделя.
Андреа Хирата
Открих, че най-добрите идеи обикновено идват, не когато човек активно се стреми към тях, а когато е в по-спокойно състояние... Правех дълги самотни разходки в неделя, по време на които имах склонност да преглеждам текущата ситуация по спокоен начин. Такива поводи често се оказваха ползотворни, въпреки че (или може би защото) основната цел на разходката беше релаксация, а не изследване.
Пол Дирак
Единственото място, където Алета и аз можехме да бъдем заедно незабелязани, беше точно под гредите на църковната кула, обстоятелство, което ни тласна към по-ранна интимност от това, което щяхме да знаем, ако ни беше позволено да се разхождаме заедно в неделя следобед под широкото небе.
Сюзън Вриланд
Много от моите приятели, когато бях на 14 или 15, всички бяха нагоре-надолу, искаха да излязат в петък вечер, а баща ми ме караше да работя много до късно в петък и събота сутрин и дори в неделя сутрин. И когато свърших всичко това, прекарвахме останалото време в разговори за бокс.
Тайсън Фюри
Неделя, 14 април Това, което бихте могли да наречете звезден ден за нашия дом вчера: един инсулт, едно счупено бедро и едно почти задушаване с маслена бисквитка. Линейката дойде и си отиде три пъти за един следобед.
Хендрик Хрун
Оправете сърцето си с Христос и той ще ви посещава често и така ще превърне делничните дни в недели, ястията в тайнства, домовете в храмове и земята в рай.
Чарлс Х. Спърджън
Общността за поклонение се състои от хора, чийто живот е съсредоточен около Спасителя, на когото се покланят заедно всяка седмица. Общност за поклонение очаква да срещне Божието присъствие не само в неделя сутрин, но и всеки ден. Общност за поклонение признава, че страстните времена на пеене на Божията възхвала произтичат и водят до страстен живот, живян за славата на Исус Христос.
Боб Кауфлин
...и все едни и същи всеки ден си мислех, кога ще дойде неделя, и татко, и аз ще отидем в цирка, и ще видя момичето отново на топката, и ще я покажа на татко, и може би татко ще я покани да ни посети и ще й дам пистолет Браунинг и ще нарисувам кораб с издути платна.
Виктор Драгунски
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща