Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Носталгия" - страница 2
Подозирах обаче, че не изпитвам носталгия за нищо, което ще намеря у дома, когато се върна. Копнежът беше за това, което нямаше да намеря: миналото и всички хора и места там бяха загубени за мен.
Алис Стейнбах
За Русия, комунистическото наследство е двойно по-тежко, вкоренени по-твърдо, а също така изостряха имперските традиции на старата Русия и дълга носталгия по тяхното възраждане.
Збигнев Бжежински
Това е време за нас. Памет. Носталгия. Болката от отсъствието. Но не отсъствието причинява скръб. Това е обич и любов. Без обич, без любов подобни отсъствия не биха ни причинили болка. Поради тази причина дори болката, причинена от отсъствието, в крайна сметка е нещо добро и дори красиво. Защото се храни с това, което осмисля живота.
Карло Ровели
Вие не можете да живеете в земята на носталгията.
Кенет Брана
Носталгията е основата, върху която се гради унгарската идентичност. Носталгия по времената на величието, макар че твърде често това беше илюзорна величина. Трудно е обаче да се изгради идентичност, различна от нещастната, на базата на неизлечима тъга за загубата. Така унгарците винаги ще бъдат нещастни.
Кшищоф Варга
Когато бях малко момиче, първата ми връзка със света беше като читател. Понякога изпитвам носталгия по онези времена, по всички емоции, които изпитвах като дете - откривайки романи, откривайки Дикенс, Балзак или Достоевски. Исках да бъда като тези мъже.
Лейла Слимани
Винаги съм имал талант да разпознавам кога съм в момент, по който си струва да изпитвам носталгия.
Лена Дънам
Лъжи, каза си той. Носталгията не можеше да остане същата като преди.
Леонардо Падура
Трябваше да вземете стационарен телефон, за да сте сигурни, че най-добрият ви приятел носи подходящо облекло в училище. Спомням си, че хората говориха повече. Носталгията обаче е опасна.
Лорън Гроф
При подухващ северен ветрец морето може би не заслужава вече толкова специално внимание в прогнозите, но... мен ме гони носталгия.
Емил Чолаков
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща