Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Расизъм"
Отраснах с вярата, че високите постижения са най-добрата защита срещу расизма и сексизма. И това е начинът по който осъществих живота си.
Опра Уинфри
Ние ще се борим срещу расизма не с расизма, но ще се борим със солидарност. Ние казваме, че няма да се борим срещу капитализма с черния капитализъм, но ще се борим с него.
Фред Хамптън
Искрено ненавиждам кино, което съзнателно или не убеждава, че капитализма, расизма, алчноста, концепцията за успех, християнството, семейството като потребителска единица е естествен порядък на нещата. Аз считам такова кино за опасно.
Джим Джармуш
Вярвам, че могат да се излекуват расизма, злото и ненавистта с музика.
Боб Марли
Расизмът е просто грозна форма на колективизъм, нагласата, която разглежда хората строго като членове на групи, а не като индивиди.
Рон Пол
Ето така и започна моята кариера. Във всеки от тези филми... беше снимана от режисьори, които искаха да заявят, че расизмът е неправилен.
Сидни Поатие
Босна е сложна държава: три религии, три нации и тези "други". Национализмът е силен и при трите нации; в две от тях има много расизъм, шовинизъм, сепаратизъм; и сега трябва да направим държава от това.
Алия Изетбегович
Ние не сме митове от миналото, руини в джунглата или зоологически градини. Ние сме хора и искаме да бъдем уважавани, а не да сме жертви на нетърпимост и расизъм.
Ригоберта Менчу
Расизъм - това е снобизъм на бедняците.
Реймон Арон
Война, омраза, завист, расизъм - какви са те, ако не прояви на страх?
Ф. Пол Уилсън
Расизмът е част от проблем, световен проблем, който трябва да бъде преодолян.
Фредерик де Клерк
Въпреки че робството може да е било премахнато, осакатяването на расизма все още съществува и борбата все още продължава.
Хари Белафонте
Расизмът - това не е вяра, не е религия, а болестно състояние на разума.
Дейвид Айк
Спомням си, че седях там на дивана на баща ми или на дивана на майка ми и слушах тази лекция за това как има две групи и трябваше да се разделим. Доста далеч сме от този вид открит расизъм. И мисля, че е прекрасно.
Джеймс Хекман
Щом отворихте устата си и изрекохте думата жена, бяхте бити с аргумента, че издавате класовата борба. Има много трогателни писания, в които феминистките първо пишат страници за своята класова позиция, преди да стигнат до действителния им проблем. Това, което тогава беше известно като класова война, днес се нарича антирасизъм. Заплахата от обвинение в расизъм роди фалшива толерантност.
Алис Шварцер
Мисля, че патриотизмът никога не е расизъм.
Марин Льо Пен
Важно е да се признае, че расизмът по произход е научна доктрина. Всеки път, когато дадена научна доктрина бъде отхвърлена, като свидетелство за идеята за придобитото наследство на влиянията на околната среда, старата научна доктрина, тъй като остава в популярната мисъл, се обвинява за религията или популярното суеверие!
Раусас Дж. Ръшдуни
Как е възможно да свържете футбола и расизма, ако един от най-великите футболисти в историята се явява Пеле.
Роберто Карлош
Либертарианството е враг на всеки расизъм.
Рон Пол
Историците посочват, че ако Просвещението ни е дало равенство, то е създало и расизма.
Рутгер Брегман
Аз никога не разбрах расизма и расистите. Аз имам черни приятели и черни врагове. А някои хора ме ненавиждат, заради това, че аз съм римлянин.
Франческо Тоти
Ние не сме расистка организация, защото разбираме, че расизмът е оправдание, използвано за капитализма, и знаем, че расизмът е просто - това е страничен продукт на капитализма.
Фред Хамптън
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща