Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Психиатър" - страница 2
Повече от 800 хиляди германци страдат от пристрастяване към пазаруване, признато от психиатрите като същото заболяване като алкохолизъм и наркомания.
Валентин Катасонов
Психотерапията е практика, която ангажират много различни професионални дисциплини. Психиатрите също са лекари и все повече предлагат лекарства и правят все по-малко реална терапия.
Джед Даймънд
- Всички психиатри тайно мечтаят за самоубийство. - А хирурзите? - Те мечтаят да убият пациентите си.
Дж. Г. Балард
Тъй като аз не съм нито невролог, нито психиатър, а математик, работата, която следва, изисква известно обяснение и обосновка.
Джон фон Нойман
Просто имам голям късмет, че мога да пиша художествена литература, защото си мисля, че в противен случай щеше да ми се наложи да похарча цяло състояние на психиатър - и все още нямаше да получа 1/100 от това, което получавам да пиша художествена литература.
Ейми Тан
Удивително е да се наблюдава колко много психолози и психиатри са приели този вид пропаганда и са повярвали, че хомосексуалните мъже и жени са дискретно различни от хората, които реагират на естествени стимули. Вместо да се използват тези термини като субстантиви, които означават лица, или дори като прилагателни за описание на лица, те могат по-добре да се използват за описание на природата на явните сексуални отношения или на стимулите, на които индивидът реагира еротично.
Алфред Кинси
Аз съм един от милионите, които са лекувани от депресия и са се излекували добре; Имах късмет, че имах психиатър, добре запознат с използването на литий и знаещ за моята болест, който също беше отличен психотерапевт.
Кей Редфийлд Джеймисън
Бруклин е този, който влияе толкова много на хората – винаги е било така. Той може да привлече неприятности под формата на лудост. Ако постоянно ви казват, че сте психопат, накрая ще се окаже истина. Психиатрите имат този стар виц: лудостта е в главата ви.
Маделин Ру
Психиатрите са посредници между света на полуделите и полуделия свят – и това се чувства.
Валентин Домил
Ако все още не сте виждали НЛО, притичайте до първата вестникарска сергия; има ги със стотици във вестници, отпечатани на тоалетна хартия (още неизползвана). Ако пък сте виждали НЛО, притичайте до най-близкия психиатър.
Агоп Мелконян
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща