Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Цифра"
Не ми говорете за факти – аз въобще не вярвам във фактите; както ви е известно, Канинг е казал, че по-недостоверни от фактите могат да бъдат само цифрите.
Сидни Смит
Човешкият разум владее три ключа, които му откриват всичко: цифри, букви и ноти. Знаеш, мислиш, мечтаеш. Това е всичко.
Виктор Юго
Определено, това е бюджет. Тук има твърде много цифри.
Джордж Уокър Буш
Възрастта са просто цифри, а не състояние на ума или причина за някакво определено поведение.
Сесилия Ахърн
Ако сте добър човек на цифрите, вие сте лош човек на езика.
Франк Лунц
По някаква странна и плачевна причина повечето хора са по-впечатлени от думи, отколкото от цифри, за голем недостатък на човечеството.
Ян Тинберген
Понякога ми се е искало да отида в банката и да кажа: покажете ми парите! Понеже, когато виждам цифрата на хартията, не вярвам - може да се напечата каквото е угодно.
Опра Уинфри
Хартиената цифра е мъртва цифра, а цифрата в електронна форма е способна да ражда мисли и действия.
Бил Гейтс
Ако хората бяха цифри, семейството би било общият им знаменател.
Матю Макконъхи
Винаги съм смятал, че едно от най-страхотните неща във физиката е, че можете да добавите повече цифри към произволно число и да видите какво се случва и никой не може да ви спре.
Рандал Мънро
Възраст, какво е това? Това не е цифра, която някога е означавала нещо за мен.
Щефи Граф
Удивителни неща се случват, когато събирате отделни части от информацията в по-големи свързани масиви от данни: смисълът се появява, докато създавате факти от цифри.
Бен Голдейкър
Всеки, който разглежда аритметичните методи за получаване на произволни цифри, разбира се е в състояние на грях. Защото, както беше посочено няколко пъти, няма такова нещо като случайно число - има само методи за генериране на случайни числа, а строгата аритметична процедура, разбира се, не е такъв метод.
Джон фон Нойман
Човек може да живее до сто години. Ние сами със своята невъздържаност, своята безпорядъчност и безобразно отношение спрямо собствения организъм свежда този нормален срок до много по-малки цифри.
Иван Павлов
Хората, които сами са се измъкнали от тълпата и са вложили в работата си допълнително усилие и лична инициатива, практически сами определят цифрите във фиша на заплатата си.
Наполеон Хил
Числа преди четиристотин години, когато един индус, чието име не е достигнало до нас, създаде специален знак, нулата, за да посочи в писмено число липсата на каквато и да е единица от десетичен ред, която всъщност не е представена в цифри. Благодарение на това изобретение всички специални знаци, букви и апострофи бяха безполезни. Така че имаше само девет цифри и нула. Възможността за записване на произволно число с десет знака беше само първото голямо чудо на нулата.
Малба Тахан
Дарвин ни е доказал на езика на сухите цифри, че човек е клетка.
Николай Ердман
Никога не позволявайте на вашия бизнес да изпреварва финансовата страна на вашия бизнес. Счетоводство, счетоводство, счетоводство. Знайте цифрите си.
Тилман Фертита
Хората казват, че любовта се превръща в пари, но никой калкулатор не може да им помогне да разберат защо парите не се превръщат в любов. Цифрите не са достатъчни за това.
Бурхан Сьонмез
Правенето на промени в заведенията за бързо хранене, които съставляват толкова значителна част от американската диета, дори ако цифрите не са впечатляващи, ще имат важни здравословни страни.
Дейвид Пърлмътър
За да се харесате на хора с леви мозъци, вашите съобщения трябва да имат много цифри, защото левите мозъци обичат конкретни препратки.
Джей Конрад Левинсън
Ненадеждни факти, с изключение, че цифрите.
Джордж Канинг
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща