Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Апартамент" - страница 2
Хората бяха притеснени за съдбата на канарчетата и папагалите, оставени в апартаментите им, съжаляваха за птиците, съдбата на депортираните евреи не ги притесняваше.
Йозеф Винклер
Един пример: баща ми вземаше рулетка и измерваше разстоянието между закачалките в килера, за да се увери, че те висят на един инч един от друг. Сега умножете това по нервността и приложете към всяко малко нещо в тристаен апартамент. След това ще започнете да разбирате в какъв кошмар съм живял.
Кевин Митник
Жената харесва в мъжа вторичните полови белези: апартамент, автомобил, заплата...
Кейт Мос
Бавачка е жена, която живее в апартамент, но апартаментът не е неин. Тя отглежда деца, учи ги как да ходят, как да говорят; тя им дава храна - но тези деца не са нейни деца. Така че тя е на много двусмислено място.
Лейла Слимани
Махмурлукът е ярка форма на отмъщение. Снощи моят апартамент стана място за малък, интровертен фестивал на шардоне. Меланхоличен хор от българи осигури забавлението чрез комплект слушалки, които се оказаха непоправимо заплетени под леглото. Част от мен току-що гледаше. Другата част отговаряше.
Лиз Йенсен
Веднъж прекарах цяла нощ в хотел в Ню Йорк, гледайки отсреща в нечий апартамент, където не се случваше нищо, освен ежедневието, телефонно обаждане, гледане на телевизия, взирайки се в хладилника. Виждайки как тези непознати живеят на това малко разстояние и в абсолютна тишина ме развълнува дълбоко.
Лорън Гроф
Притежанието е като изложба: богато обзаведеният апартамент е постоянна експозиция, а жената в кожи, диаманти и суперавтомобил – пътуваща.
Кристина Кофта
Църквата не съществува на земята за да освещава апартаменти и автомобили, а за това, лъжецът да стане честен, а подлецът - благороден. Този път е много, много неприятен, сложен и тежък. Затова хората се отказват от него. Такава църква е неудобна дори за хората, които служат в нея. Затова е много по-лесно да бъдеш някакъв православен жрец, всичко освещаващ и всичко прощаващ.
Алексий Умински
Когато човек си купи кола, по някаква причина я регистрира. Дори му дават два регистрационни номера - за отпред и отзад. Когато получи апартамент, също бързо го регистрира. А брака счита за нещо третостепенно.
Дмитрий Смирнов
Луи XV не пожелал да даде на камериера си двадесет и пет хиляди франка от личното си съкровище за поддържането на малките кралски апартаменти и му наредил да се обърне към хазната. Льобел отбелязал: "Защо да се разправям с тези хора и да рискувам да ми откажат след като вие имате милиони?" Кралят отговорил: "Не обичам да се лишавам доброволно от парите си. Човек трябва да има с какво да живее."
Никола дьо Шамфор
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща