Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Йога"
Както и йогата, така и духовният живот е доста труден.
Стинг
Повече йога по света е това от което имаме нужда.
Даян Лейн
Четенето на поезия ми дава усещане за спокойствие, благополучие и любов към човечеството - същите неща, които по-гъвкавите жени получават от йога.
Джей Кортни Съливан
Правя малко медитация в стил йога. Отпускането и дишането дори само една минута на ден прави голяма промяна.
Долф Лундгрен
Феминизмът освободи ума ми. Йога освободи тялото ми. Едно е да интелектуализираме самолюбието и друго да го въплътим.
Мелани Клайн
Ставам сутрин и правя седемминутна йога тренировка. Знам, че най-вероятният момент, в който ще направя нещо, е, когато за първи път ставам, и го правя кратко, защото, като теб, всъщност не искам да правя това първо нещо сутрин.
Мехмет Оз
Днес милиони американци приемат хранителни добавки, практикуват йога и интегрират други естествени терапии в живота си. Това са всички превантивни мерки, които ще ги предпазят от лекарския кабинет и ще намалят разходите за лечение на сериозни проблеми като сърдечни заболявания и диабет.
Андрю Уейл
Много форми на упражнения - аеробни, йога, тежести, ходене и други - са показали, че благоприятстват настроението.
Андрю Уейл
Йога е практиката на радикална трансформация.
Георг Фойерщайн
В добро състояние съм. Моят рак означава, че съм загубил много органи и съм много по-лека. Посветих се на йога и правя стойки на ръце.
Ева Енслър
Обичам пилатес и йога, но не ги правете редовно.
Елизабет Хърли
Винаги съм работила и съм преминавала през различни фази на йога, но комбинацията от пилатес три дни в седмицата с йога е невероятна.
Клаудия Шифер
Йога се различава от психоанализата по факта, че смята за възможно да постигне контрол на подсъзнанието чрез аскетизъм и дори да го управлява чрез използването на техники за унификация на състоянието на съзнанието.
Мирча Елиаде
Йога контролът на дишането се практикува, за да повлияе на нашето мислене. Белите дробове съответстват на предния ни мозък и могат да повлияят на съзнанието ни.
Мичио Куши
Има много йоги, които са правили тези неща или са имали тези преживявания от години - и сега те търсят свобода.
Муджи
Здравето е богатство. Душевният мир е щастие. Йога показва пътя.
Свами Вишну Девананда
Йога има за цел да премахне първопричината за всички болести, а не да лекува нейните симптоми, както медицината обикновено се опитва да направи.
Свами Вишну Девананда
Философията на йога учи, че истинският човек не е неговото тяло, а че безсмъртното Аз, което всяко човешко същество осъзнава до известна степен според умствената си еволюция, не е тялото, а просто заема и използва тялото като инструмент.
Свами Вишну Девананда
Умът е отговорен за чувството на удоволствие и болка. Контрол на ума в най-висшата йога.
Свами Шивананда
Йога е грандиозно многостранно явление и като такова е много трудно да се определи, защото има изключения от всяко възможно правило.
Георг Фойерщайн
Нагласите са трайни тенденции в ума ви, които се проявяват във вашето поведение, както и в речта ви. Йога ви насърчава да разгледате всички основни нагласи към живота, за да откриете кои са нефункционални, за да можете да ги замените с по-подходящи.
Георг Фойерщайн
Асаната трябва да бъде вид медитация по форма или движение. Затова винаги трябва да поставяме ума си в свещено пространство на тишина, наблюдение и непривързаност, докато изпълняваме йога.
Дейвид Фроли
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща