Цитати на тема "Диктатор" - страница 2
Това може да не изглежда като лидерство в действие, но е така. Успешното лидерство не е диктатура. Той инжектира фундаментални идеи и процеси в кръвообращението на организация и на индивиди, които виждат нещата по същия начин, но им липсва лостът да ги осъществят сами. Като протекторат от един мъж или една жена на хуманен, устойчив бизнес процес, лидерът се грижи да се появят нови идеи и да разцъфтят, когато моментът е подходящ. Диктаторите идват и си отиват, а когато си отиват, диктатурата си отива с тях. Когато един истински лидер си тръгне, компанията, която оставя след себе си, е здрава, самоуправляваща се, жизнена и непокътната.
Рикардо Семлер
Колкото до Бойко Борисов, той е изкарал стаж при един голям диктатор – Тодор Живков, защото беше сред най-близките му. Смятайте колко неща е научил, за които никъде не е писано, не е говорено. И няма да го прочетете! След това отива при Симеон, което пак е стаж. Друго – т.нар. мутри, за които постоянно се говори – ами той ги познава, знае кои са. Ако аз бях премиер, ами нали нищо не знам за тези мутри – кои са, какви са?! Кой е този Алексей Петров сега? Аз не ги познавам, но той ги познава! И нещо, което не бива никога да се забравя – кой свали триглавата ламя? Трябваше му един замах, за да ги съсече! Изхвърли ги! За тази брутална, зверска система от ченгета, кой ще се справи с подобни хора? Кой? Бойко Борисов ги познава, има твърда ръка.
Иван Славов (философ)