Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Парк" - страница 2
Основният проблем при проектирането на местен парк е проблемът с подхранването на разнообразна среда на парка, която може да го използва и поддържа.
Джейн Джейкъбс
Инцидентът ми напомни за инцидента в Парк По, когато катерицата, която хранех, се оказа плъх и на пръв поглед беше като катерица.
Джон Кенеди Тул
Въз основа на моя житейски опит, който не съм изхвърлил точно от парка, съм склонен да се съглася с това, ако не е счупен, не го поправяй. И бих отишъл още по-далеч до: Дори да е счупен, оставете го на мира, вероятно ще го влошите.
Джордж Сондърс
За протокола, с тази реч го изхвърляте от парка.
Джули Джеймс
След като можете спокойно да изминете три или четири мили без спиране, помислете за туристически пътувания - ден или през нощта - в окръг, щат или национални паркове. Туризмът на открито може да съживи душата ви, както и тялото ви.
Едмънд Борн
Живеещи в четири парка в щата Асам. Преди сто години в Африка популацията на черни носорози се приближи до милион; оттогава тя е намалена до около пет хиляди животни.
Елизабет Колбърт
Знаеш ли какво се случва със секса в брака? Вместо да подканвате желанието, вие го наблюдавате. Особено мъже: Оставяш я да спи до късно, водиш децата в парка и през цялото това време си мислиш: "Тази вечер ще взема малко." Това не работи.
Естер Перел
Отидете на разходка през Централния парк и спрете на Met. Това е най-добрият начин да усетите какво прави Ню Йорк толкова специален.
Иванка Тръмп
Няма нищо толкова американско както нашите национални паркове. Пейзажът и дивата природа са си наши. Основната идея зад парковете си е наша. Това на кратко означава, че страната принадлежи на хората и че непрекъснато се стреми да обогатява живота на всички нас. Парковете са своеобразен явен символ на великия принцип на човечността.
Франклин Делано Рузвелт
Най-голямата илюзия е, че държавата може да не управлява отрасъла и собствеността си, и въпреки това туризмът да се развива. Пътищата, летищата, природните паркове, културно-историческото наследство - това са само част от важните предпоставки и елементи на туристическия продукт, но на практика държавата не инвестира в собствеността си.
Поли Карастоянова
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща