Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Порив"
Когато разсъдъка се подава на пориви или гняв и сляпа ярост оскърбяват другия с действия или думи, то после нито сълзи, нито въздишки са в състояние да оправят грешките.
Лудовико Ариосто
Има твърде много страни от некартографираната територия вътре в нас, които би трябвало да се вземат под внимание, когато се обясняват нашите пориви и бури.
Джордж Елиът
Алтруизмът е маскиран от собствения интерес. Агресивният личен интерес е маскиран порив за самоунищожение.
Грег Беър
След като знаем за зверствата, не можем да мълчим и знанието неизбежно води до порив за защита на невинните.
Азар Нафизи
Целият фанатизъм произтича от религиозния порив.
Едмънд Купър
Търпимостта е много трудна добродетел – за някои по-трудна и от героизма... Нашият пръв порив, а дори и следващият, е ненавист към всеки, който не мисли като нас.
Жорж Льометр
Наказваният няма повод да възразява срещу санкцията, ако сам съзнава, че е наказан не в порив на гняв, а основани на безпристрастно изобличение.
Плутарх
Пазете се от първия порив на душата – защото той обикновено е най-благороден.
Шарл Морис дьо Талейран
За съжаление е много вярно, че без свободно време и пари любовта не може да бъде нищо повече от оргия на обикновения човек. Вместо да бъде внезапен порив, изпълнен с плам и умиление, той се превръща в неприятно утилитарно дело.
Шарл Бодлер
Поглеждайки назад към цялата сексуална сцена, можем да видим, че нашият вид е останал много по-лоялен към основните си биологични пориви, отколкото бихме могли да си представим в началото. Неговата сексуална система за примати с модификации на хищници е преживяла всички фантастични технологични постижения забележително добре.
Дезмънд Морис
Някои автори толкова са смесили понятията "общество" и "правителство", че между тях не е останало никакво или почти никакво различие; и все пак тези неща не само са различни, но и от различен произход. Обществото създава нашите потребности, а правителството - нашите пороци; първото способства на нашето щастие положително, обединявайки благите пориви, второто - отрицателно, обуздавайки нашите пороци; едното поощрява сближаването, другото поражда размириците. Първото - това е защитник, второто - наказание.
Томас Пейн
Със затруднение се въздържам от порива да изричам афоризми.
Уинстън Чърчил
Мисля, че всеки творчески порив, който има работещ писател или художник от какъвто и да е вид, излиза от онази тъмна стара страна, от която идват мечтите.
Ан Ривърс Сидънс
С всеки порив на вятъра пеперудата сменя мястото си на върбата.
Мацуо Башьо
Той беше порив, от потребността да изчезне. Бунт против всичко, старо.
Мървин Пийк
Но когато скачам, сякаш чувствата ми се издигат нагоре към небето. Наистина, поривът ми да бъда погълнат от небето е достатъчен, за да накара сърцето ми да трепери. Когато скача, аз също мога да усещам частите на тялото си наистина добре - скачащите си крака и пляскащите ми ръце - и това ме кара да се чувствам толкова, толкова добре.
Наоки Хигашида
Болно е да видиш мъже и жени, които се впускат в луд порив към обещаната страна на печалбата, където всичко около тях - природа, предмети, други човешки същества - не предизвиква интерес.
Нучо Ордине
По време на онази нощ внезапно осъзнах, че между тялото и духа има много малки прозорчета. Ако са отворени, емоциите текат свободно напред-назад, но ако са частично затворени, не може да се филтрира много. Само любовта може да ги отвори всички заедно, всички наведнъж, като порив на вятъра.
Сузана Тамаро
Старият президент Диас каза, че нищо не се случва в Мексико, докато не се случи. Нещата се разклащат от ден на ден и тогава изведнъж сте въвлечени в порив от непредвидени събития.
Чарлз Портис
През историята е имало паузи в естествения порив на човечеството да се разширява и изследва.
Б. В. Ларсън
Знаете, че поривът за отмъщение е факт от брачния живот.
Джейн Смайли
Благодарение на префронталната кора, ние можем да устоим на поривите си и да определим кои чувства са полезни и кои е най-добре да се игнорират.
Джона Лерър
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща