Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Упадък" - страница 2
Султан Беязид смята художествената колекция на баща си за упадък и нарежда тя да бъде продадена на търг.
Стивън Кинзър
Например, какво трябва да направите, когато човек изглежда заседнал в повтарянето на дума, дейност или изречение отново и отново? Повтарянето е често срещано в по-късните стадии на заболяването. Човекът търси познатост и комфорт, докато мозъкът продължава своя злонамерен марш напред в упадък. Един от начините да реагирате в допълнение към спокойствието и търпението е да ангажирате човека в дейност, за да прекъснете модела на повторение.
Санджай Гупта
Краят на упадъка на фондовия пазар вероятно няма да е дълъг, най-много само няколко дни.
Ървин Фишър
Обичам нещата в упадък, защото това наистина е естествената прогресия на живота ни. Ние сме родени, ние сме избухливи през първите няколко години, а след това започва неизбежният спад.
Гари Щейнгарт
Днес никой друг в света не е застрашен от колапс в изолация, следвайки примера на Великденския остров или държавата на маите. Напротив, сега държавите са толкова взаимосвързани, че ни заплашва глобалният упадък.
Джаред Даймънд
Несъмненият признак на общество, което е под контрол или е в упадък е, че езикът е престанал да бъде средство за комуникация и вместо това се е превърнал в щит за тези, които го владеят.
Джон Ралстън Сол
Ако някога съм мислил за себе си като мъж на тридесет и пет години, това е визуализация на мрачен упадък.
Зигфрид Сасуун
Като човек, който е, общо взето, жизнен, винаги ме е привличала противоположността и по-специално упадъкът, маразмът. Маразмът, с онзи мирис на гнили ябълки, така обичан от Шилер.
Венцеслав Константинов
Слабостта към фойерверките е странна, но сигурна отлика на един народ в упадък. Дайте ми статистиката за пиротехническия барут, употребен от един народ за фойерверките, и аз ще ви кажа какво е неговото духовно и физическо равнище. Ако цифрата е максимална, физическото и морално измерение ще бъде минимално, защото те са винаги в обратно съотношение.
Майн Рид
Упадъкът на паметта те прави метафизик.
Емил Чоран
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща