Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Диван"
Действително има нещо по-романтично от това да бъдеш беден и да спиш по диваните.
Бен Афлек
Живота е игра. Всичко зависи от теб, твоите идеи, твоите мисли. Ще трябва само да си вдигнете задника от дивана и да върви напред, макар и бавно, до върха!
Фреди Меркюри
Ти можеш да кажеш, че имаш лоша генетика, лош обмен на веществата, а можеш и просто да си вдигнеш задника от дивана и да започнеш да работиш над себе си, задавайки и цели и вярвайки в себе си. В този случай ти задължително ще постигнеш успех.
Арнолд Шварценегер
Ако деветнадесети век беше ерата на редакционния стол, нашият е векът на дивана на психиатъра.
Маршал Маклуън
Честно казано, ако си взема ваканция, ще отида и да седна на дивана си в Ню Йорк, защото това е едното място, на което не съм бил от много време.
Мат Деймън
Просто ми дайте удобен диван, куче, добра книга и жена. Тогава, ако успея да я накарам да вземе кучето и да отиде някъде и да прочете книгата, може да се забавлявам малко.
Граучо Маркс
За мен беше много забавно. Беше вълнуващо. Имаше много хора, които дойдоха да останат от различни части на света. Можете да слезете сутринта и да има различни тела на пода или на дивана. В къщата щеше да има партийни общества, където хората да пеят песни и да рецитират стихове. Това беше много социално възпитание...
Джаки Кей
Опитвам се да ви върна мозъка, който са ви взели в училище и при възпитанието. Опитвам се да ви покажа, как е устроен светът. Така, че ако вие искате да направите този свят по-добър, отлепете си задника от дивана и го направете по-добър.
Жак Фреско
Какво би могло да бъде по-голям лукс от диван, книга и чаша кафе?
Антъни Тролъп
Леността, разбира се, е абсолютно решаваща част от творческия процес: не намирате поети, седнали в редици в пещерни фабрики за думи, вторачени в екраните. Те по-скоро могат да бъдат намерени да се излежават на дивана или да се разхождат из горичките, да подхранват меланхоличните си темпераменти и да се губят в дълги мечти.
Том Ходжкинсън
Спомням си, че седях там на дивана на баща ми или на дивана на майка ми и слушах тази лекция за това как има две групи и трябваше да се разделим. Доста далеч сме от този вид открит расизъм. И мисля, че е прекрасно.
Джеймс Хекман
Пиша в пижамата си на дивана, заобиколена от моите котки. Това е малко изолиращо.
Алисън Шрьодер
През последните години на президентството, като се започне от подслушването изпод дивана, бях под постоянен обстрел. Колко мръсотия се изсипаха върху мен, какъв лов на вещици започна след 2004 година! Представяте ли си каква каша ще се свари, ако реша да ходя на президентски избори, колко помия ще се излее отново?
Леонид Кучма
Стереотипът на психотерапията, представен в популярни книги и филми, лежи на дивана и казва каквото ви хрумне, докато любезният психоаналитик слуша и кима съзнателно от време на време. След години и години трябва да се случи нещо прекрасно.
Дейвид Бърнс
Верността често е въпрос само на мебелировка. Доста по-трудно е да бъде запазена на дивана, отколкото на креслото.
Етиен Рей
Това място му даде нещо свято. Успокои ума си. Това беше неговата маса за Деня на благодарността. Неговата крепост с възглавница на дивана.
Матю Дж. Съливан
Дори не знаеш кое е по-добре - да плачеш или да вдигнеш бунт, все пак имаш достатъчно сили само да изпълзиш до къщата и да се срутиш на дивана пред телевизора, чието безсмислено трептене заглушава меланхолията поне малко.
Оса Ларшон
Ако чакате специален повод, за да осъществите следващото си пътуване, помислете за следното: Денят, в който слезете от дивана и се насочите към летището, това е специалният повод.
Патриша Шулц
Толкова зле съм социализиран, че едва мога да разговарям с нормални човешки същества. Искам да съм у дома на дивана си с всички възглавници, натрупани на главата ми.
Сали Торн
Ще трябва да търсим дивани, морета и океани, да отворим всички задморски земи, да преобърнем всички мебели.
Свен Нордквист
Ако съм привърженик на каквото и да било, това е да се движим. Доколкото можеш, колкото можеш. Отвъд океана или просто през реката. Доколко можете да се разхождате в обувки на някой друг или поне да ядете храната им, това е плюс за всички. Отворете ума си, станете от дивана, мърдайте.
Антъни Бурдейн
Дори майка ми в крайна сметка забеляза, че имам тъмни кръгове под очите. Тя каза, че трябва да се опитам да не нося нищо натоварващо в леглото с мен. Разбира се, това би било хубаво, но как бих могъл да обясня на жена си, че сега трябва да спи на дивана?
Томи Яуд
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща