Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Слушател" - страница 2
Хубавата музика е оргазъм за ушите на слушателя.
Фуад Виенто
Понякога не съм добър слушател. Твърде много съм маниак на контрола. Уча се да бъда по-добър. Бях толкова погълнат от това просто да свърша работата, че щях да пропусна човешкия аспект на това. Липсваше връзка.
Хауърд Стърн
Кай се намръщи, но кима, приемайки това, което казах. Той никога не е настоятелен или любопитен. Той е най-добрият слушател.
Хелън Хоан
Слушайте родителите си; уважавайте ги. Те са добри слушатели.
Шридеви Капур
Ако песента удря по струната на сърцето на слушателя, то тя е истинска и права. В противен случай тя е ненужна парадна форма на блудникава мисъл.
Афанасий Фет
Добрата дума не достига до слушателя, ако върховете не се люлеят, а най-великите праведници трудно намират последователи, ако не станат истинска сила.
Александър Прозоров
Една добре функционираща демокрация има култура на свободата на словото, а не просто правна защита на свободата на словото. Насърчава независимостта на ума. Придава готовност за оспорване на преобладаващото мнение както с думи, така и с дела. Също толкова важно, той насърчава определен набор от нагласи у слушателите, които придават уважително изслушване на онези, които не приемат конвенционалната мъдрост. В културата на свободното слово отношението на слушателите е не по-малко важно от това на говорещите.
Кас Сънстейн
Способен е да трогне до сълзи слушателите си, рисувайки им бъдещето.
Веслав Брудзински
Речта на политическия деец не трябва да бъде нито по младежки разпалена, нито театрална, като речите на парадните оратори, плетящи гирлянди от изящни и претрупани слова... Основа на неговата реч трябва да представлява честната откровеност, предвидливостта, разумното внимание и загрижеността... истина е, че политическото красноречие доста по-често от съдебното допуска сентенции, исторически паралели, измислици и образни изрази, умерената и уместна употреба на които действа много добре на слушателя.
Плутарх
Не забравяйте, че стойността не е това, което казвате, но как това се отразява в мозъка на слушателя.
Йозеф Пилсудски
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща